MOL: Zimske gume u Srbiji koristi 91% vozača

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Automobil

  MOL: Zimske gume u Srbiji koristi 91% vozača

  Kompanija MOL Serbia tokom decembra sprovela je istraživanje o ponašanju i potrebama svojih kupaca, odnosno vozača u toku zimskih meseci, a na osnovu stavova anketiranih, pokazalo se da građani Srbije vode računa o uslovima korišćenja svojih automobila tokom zime, a samim tim i o bezbednosti saobraćaja.

  Istraživanje je obuhvatilo preko 900 ispitanika sa teritorije Srbije.

  Anketa je pokazala da čak 27 odsto pripadnika vozača starijih od 56 godina u održavanje svog automobila zimi ulaže od dva do četiri sata. Nešto manje, od jedan do dva sata utroše pripadnici srednje generacije, njih 37 odsto. Građani mlađe dobi takođe su pokazali interesovanje za održavanje svojih vozila tokom zime, za šta u proseku potroše jedna do dva sata.

  Priprema zimskih guma, provera antifriza i upotreba zimskih tečnosti za vetrobransko staklo smatraju se osnovnom zimskom negom automobila.

  Od ukupnog broja ispitanih, 91 odsto vodi računa o upotrebi zimskih guma, 84 osto redovno koristi antifriz kao zaštitu u zimskim uslovima, dok 77 odsto upotrebljava zimske tečnosti za vetrobransko staklo.

  Priprema automobila u servisu smatra se dodatnom zimskom negom zbog troškova što je pokazao i podatak da 36 odsto anketiranih koristi ove usluge. Svest o upotrebi lanaca u zimskoj vožnji ima 38 procenata od ukupnog broja. Među njima najveći procenat pripada ženama.

  Istraživanje je pokazalo da 32 odsto ispitanika tokom zime koristi premium goriva. Tokom hladnijih dana, važno je da je gorivo otpornije na zgrušnjavanje usled niskih temperatura, a MOL EVO PLUS Dizel formula pomaže automobilu da lakše startuje, zahvaljujući formuli obogaćenoj sa većom količinom aditiva.

  Korišćenje MOL EVO PLUS Premium goriva u zimskim uslovima pogodno je tokom hladnijih dana, ispod  -5 °C, kada je auto parkiran tokom više uzastopnih dana, kao i za starije automobile.

  Anketa je pokazala da se 73 odsto ispitanika oslanja na stručne savete, od čega najveći broj čine žene. Samostalno, bez stručnih saveta o zaštiti automobila tokom zimskih meseci brine 63 odsto ispitanih vozača. Od tog procenta, najveći broj je građana starije dobi od 56 godina pa na više. Na MOL servisnim stanicama širom Srbije, prilikom točenja goriva, moguće je dobiti sve potrebne informacije o zimskoj nezi automobila.

  „Redovno održavanje vozila je ključno tokom cele godine. Na taj način ćete sebi obezbediti sigurniju vožnju, ali i sačuvati ostale učesnike u saobraćaju i produžiti vek vašeg automobila. Kada govorimo o zimskim uslovima, postoje mali, ali značajni koraci koje i sami možete primeniti, a značajno će doprineti većoj bezbednosti na putu pri otežanim uslovima vožnje. Pre svega savetujemo vam da obavezno zamenite letnje gume zimskim. Zamenite tečnost za stakla i obavezno sipajte neku koja se ne zamrzava na niskim temperaturama. Preporučujemo vam MOL EVOX tečnost za stakla kao i EVOX sprej za led. Koristite premium goriva, poput MOL EVO Plus, jer će vam pomoći da se automobil lakše startuje i obezbediće vam bolje performanse motora”, poručila je v.d. direktorka Maloprodaje MOL Serbia Ana Dešić.

  Građani obuhvaćeni anketom koju je sprovela kompanija MOL Serbia izdvajaju od 2.000 do 7.999 dinara na godišnjem nivou za održavanje automobila u zimskim uslovima.

  Sve to pokazuje da zimska nega automobila prvenstveno zavisi od troškova, kao i da je prelazak na zimske gume najvažnija aktivnost u pogledu pripreme automobila za zimsku sezonu, navodi se u saopštenju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, MOL Serbia

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE