Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mogućnost izbora: Apple uvodi još jednu uslugu veštačke inteligencije u svoje modele

  Ako ste razočarani što će jedini AI model koji će se integrisati u Apple uređaje biti ChatGPT, izgleda da nećete morati dugo da čekate da se to promeni. Apple će ove jeseni objaviti „najmanje“ još jedan dogovor – a on uključuje i Google Gemini.

  Postoji šansa da će Apple objaviti još jednog partnera za svoj Apple Intelligence program tokom jeseni 2024. I, ako su glasine tačne, sve ukazuje na Google Gemini kao Apple-ovog novog partnera. To će značiti da će korisnici iOS-a i macOS-a imati izbor od tri AI modela, uključujući Siri i ChatGPT.

  Apple

  FILE – The Apple logo, Google Gemini (AP Photo/Marta Lavandier, File)

  Čini se da je Appleova strategija u velikim AI ratovima da se udruži umesto da se takmiči. Tehnološki gigant je bio malo spor u početku kada je u pitanju najava svojih AI alata, tako da ima smisla da će Apple zauzeti jedinstven stav dodavanja rivalskih modela u svoju aplikaciju.

  Ovo će omogućiti ljudima da biraju koje modele žele da koriste umesto da budu primorani da koriste ono što Apple želi da koriste, što može podstaći ljude da koriste Apple Intelligence bez obzira na to koji model im se najviše sviđa.

  Izvan integracije Chatbot-a nalazi se Apple Intelligence, koji bi tek ove jeseni trebalo da se pojavi u beta formi. Apple navodno želi da od veštačke inteligencije napravi direktnu zaradu, a ne samo skup funkcija usmerenih na pomeranje hardverskih proizvoda. Sugeriše se da bi kompanija na kraju mogla da uvede Apple Intelligence funkcije samo za pretplatu.

  google gemini

  AI, veštačka inteligencija, Google Gemini (Freepik)

  Sudeći prema ovome izgleda ćete morati da platite za otključavanje novih funkcija, ali izgleda da je to još uvek daleko. Do tada, biće zanimljivo videti da li će Apple-ova strategija objedinjavanja AI modela pod svojom uslugom učiniti operativnim sistemom izbora za ljude koji žele moćne alate veštačke inteligencije na dohvat ruke.

  Usluge veštačke inteligencije trećih strana mogu poslužiti kao lepa zaustavnica za kompaniju iz Cupertina dok ona polako uvodi sopstveni generativni AI sistem. Za nas ostale, to će značiti veći izbor, čak i ako izbor, na mnogo načina, znači samo varijacije na temu algoritamske rekonstrukcije kompresovanih podataka.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Freepik/Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE