Mladi stručnjaci koji ostaju u svojoj zemlji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mladi stručnjaci koji ostaju u svojoj zemlji

  Dubravka Novičić, Nikola Đanković, Aleksa Radošević i Marko Andrejević su mladi perspektivni studenti  Rudarsko-geološkog fakulteta, koji će nakon završetka studija ostati u Srbiji i svoja stečena znanja usavršiti u najvećoj energetskoj kompaniji u zemlji.

  Zahvaljujući stipendijama NIS-a, ovi mladi stručnjaci će u toku studija imati mogućnost da se kroz prakse obučavaju za prvo radno iskustvo koje ih čeka odmah nakon završetka studija.

  „Velika šansa koja se otvara nakon studija, a to je zaposlenje u NIS-u, predstavlja šansu da teorijsko znanje koje sam stekao na fakultetu obuhvatim sa praktičnim“, kaže Aleksa Radošević, student master akademskih studija na smeru „Inženjerstvo nafte i gasa“ na Rudarsko–geološkom fakultetu u Beogradu i stipendista NIS-a.

  Mogućnost da ostanu u Srbiji, dobiju posao i rade u struci za Marka Andrejevića studenta četvrte godine osnovnih akademskih studija na smeru „Inženjerstvo nafte i gasa“  u Beogradu i njegovog kolegu Nikolu Đankovića, studenta master akademskih studija na smeru „Geofizika“, predstavlja veliku šansu za razvoj u karijeri. „Vrlo je važno da posle svakog studijskog programa postoji mogućnost za mladog čoveka da radi, i jedva čekam da svoje stečeno znanje unapređujem“, kaže  Nikola, dok Marko dodaje da će mu stipendija i posao u NIS-u omogućiti saradnju i rad sa nekim od najvećih srpskih, ali i svetskih stručnjaka.

  I njihova koleginica Dubravka Novičić, studentkinja master akademskih studija na smeru „Geofizika“ takođe ističe da materijina pomoć, kao i siguran posao u struci, za mladog čoveka predstavljaju veliki podstrek. „Drago mi je da u našoj zemlji postoji kompanija kao što je NIS koja zapošljava veći broj ljudi sa ovako malog smera kao što je geofizika. Stipendija je svakako značajna kao materijalna pomoć, a  s obzirom na to da sam oduvek planirala da nakon završenih studija radim u NIS-u, ova stipendija će mi je dosta pomoći u tome“.

  Kako u NIS-u navode, ulaganje u obrazovanje i mlade je pravac kojim ova kompanija ide već sedam godina kroz program „Energija znanja“. U okviru saradnje sa naučnim i obrazovnim ustanovama, do sada je stipendirano preko 90 studenata od kojih je 30 već zaposleno u NIS-u, a za školsku 2018/2019. godinu kompanija je stipendirala ukupno 10  studenata sa fakulteta u Srbiji- Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, Univerziteta u Novom Sadu i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, kao i tri studenata sa fakulteta za naftu i gas u Ruskoj Federaciji.

  NIS ima aktivnu saradnju i sa ruskim državnim univerzitetima, poput Univerziteta za naftu i gas „I. M. Gubkin“,  Sanktpeterburškim rudarskim univerzitetom – Gornji,  Uhtinskim državnim tehničkim univerzitetom, Tjumenskim  industrijskim univerzitetom, Nacionalnim istraživačkim Nižegorodskim univerzitetom „N.I. Lobačevski“, a od ove godine ova kompanija će ostvariti saradnju sa jednim od najprestižnijih univerziteta u Ruskoj Federaciji, MGIMO -Moskovskim državnim institutom za međunarodne odnose.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE