Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Miloš Mijović, MK tržište hrane

  MK Group ulaže 350 miliona evra u poljoprivredu u naredne tri godine

  MK Group je, u godini kada obeležava veliki jubilej 40 godina postojanja, najavila nova ulaganja u razvoj svojih divizija koje posluju u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

  „Samo u agrar MK Group će investirati 350 miliona evra u naredne tri godine, što potvrđuje da kompanija ostaje dosledna svojim počecima i prepoznaje i veruje u potencijal domaćeg agrara“, rekao je Miloš Mijović, direktor MK Farming divizije, na konferenciji Grow Up na panelu o lancima snabdevanja i izvoznim šansama.

  Učestvujući na dvodnevnoj regionalnoj agrobiznis konferenciji koja je održana na Kopaoniku, Mijović se osvrnuo i na digitalizaciju u oblasti poljoprivrede, istakavši da je ona prepoznata kao sektor sa visokim potencijalom za dalja unapređenja kroz nove tehnologije.

  „Stalno ulaganje u mapiranje zemljišta, varijabilnu setvu i đubrenje, primena precizne mehanizacije i robotike, kao i standardizacija proizvodnje, doveli su do toga da MK Farming divizija ukupno proizvede 250.000 tona ratarskih i povrtarskih useva godišnje. Takođe, ulažemo značajna sredstva u povećanje površina pod sistemima za navodnjavanje, a u ovom trenutku je pod ovim sistemima 70 odsto zemljišta koje obrađujemo“, kaže Mijović.

  Investicije i primena inovacija dovele su do rasta profitabilnosti od 40% za poslednje dve godine, rekao je direktor MK Farming divizije i istakao da ostvareni kvalitet i efikasnost proizvodnje omogućavaju i značajan plasman na inostrana tržišta, na ukupno 25 zemalja na 3 kontinenta.

  Izvor: BIZLife

  Foto: MK Group

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE