Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministri kulture i odbrane o blokadama: Nepristojno i protivzakonito

  Ministar odbrane Nebojša Stefanović i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković oglasili su se povodom protesta i blokada širom Srbije, tvrdeći da je reč o kršenju prava i neprihvatljivo za sve pristojne građane.

  Ministarka Maja Gojković izjavila je da je politizacija i zloupotreba ekoloških pitanja, blokada saobraćajnica i mostova i sprečavanje slobode kretanja građana u čitavoj zemlji neprihvatljivo ponašanje za sve pristojne građane.

  Ona je u pisanoj izjavi navela da su slike koje vidimo da mnogi naši građani – stari, bolesni i deca nisu mogli slobodno da se kreću, da obavljaju svoje poslove i idu kod lekara za svaku osudu inspiratora takvih ideja.

  Njihovi potezi ni na koji način ne mogu da doprinesu stvarnom unapređenju životne sredine, niti im je to suštinski cilj. Blokadama ključnih saobraćajnica, važnih za život naših građana, samo pokazuju svoje stvarne motive da neprezajući ni od čega, šire neistine, uzbunjuju i svađaju građane, a kao krajnji cilj očigledno žele da izazovu nasilje i nestabilnost, ocenila je Gojković.

  Istakla je da je uverena da svi u Srbiji dobro shvataju da je namera da se danas iz naše zemlje pošalju nemile slike nasilja i dodala da neće uspeti u svojim pokušajima, jer ogromna većina građana želi da živi u zemlji koja se razvija i napreduje, u kojoj se mostovi i autoputevi, koji znače život i razvoj grade, a ne blokiraju.

  Ministar Nebojša Stefanović poručio je da blokada mostova, autoputeva, saobraćajnica i paralisanje života u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji nije način za bilo kakvo izražavanje mišljenja, već je grubo kršenje prava najvećeg dela građana.

  Oni su i danas prinuđeni da trpe, dok Dragan Đilas i svi njemu slični pokušavaju da, mimo volje naroda, izazovu nestabilnost zemlje i da se vrate na vlast po svaku cenu, navodi se u pisanoj izjavi Stefanovića.

  Dok Đilas pokušava da blokira Srbiju, da joj nalepi etiketu neofašističke i da prizove haos na ulicama, Aleksandar Vučić je i danas u Loznici sa narodom, ukazao je Stefanović.

  Posle današnjih blokada jasno je da ubedljiva većina Srbije ne podržava Đilasovu politiku i ovakve postupke, koji mogu samo da nanesu štetu i našem narodu i našoj zemlji, istakao je Stefanović.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE