Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Struja, gas

  Ministarstvo: Zlonamerna pisanja o većim poskupljenjima struje i gasa

  Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštilo je da će struja od 1. januara 2023. godine poskupeti osam, a gas 11 odsto, te da su zlonamerna pisanja pojedinih medija u kome se navode veći iznosi povećanja tih cena.

  „Povodom netačnih i zlonamernih informacija u pojedinim medijima, Ministarstvo rudarstva i energetike podseća da će cena električne energije od 1. januara 2023. godine biti korigovana za osam, a cena gasa za 11 odsto. Svako dovođenje građana u zabludu je nedopustivo“, navedeno je u saopštenju.

  Kada je u pitanju cena električne energije, na nju, kako je navedeno, ne utiče samo cena utrošenih kilovat-sati već i niz drugih stavki, koje će ostati nepromenjene.

  Analiza pojedinačnih stavki cena energije po zonama i tarifama iz cenovnika objavljenog u Službenom glasniku je jedno, a potpuno drugo je prosečno povećanje cene u procentnim iznosima, navelo je Ministarstvo.

  Dodaje se da u osam odsto, koliko iznosi, prosečno povećanje ulaze i druge stavke koje nisu povećane, poput obračunske snage.

  „Važno je naglasiti da je prosečno povećanje ono što će građani dobiti na računima. Jasna je i računica da će račun prosečnog domaćinstva biti uvećan za 200-300 dinara“, navelo je Ministarstvo.

  „I ovoga puta, država je vodila računa da maksimalno zaštiti građane tereta energetske krize, zbog čega cene struje i gasa ostaju u velikoj meri subvencionisane od strane države i među najnižim u Evropi“, navelo je Ministarstvo.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE