Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novac, devizne rezerve

  Ministarstvo za demografiju odobrilo 630.000 evra nepoznatim organizacijama

  Devet organizacija i udruženja kojima je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju odobrilo 630.000 evra osnovano je neposredno pre raspisivanja konkursa.

  Osnovani su preregistracijom već postojećih udruženja koja godinama pre toga nisu ni bila aktivna, piše portal Insajder.

  Ministarstvo dodeljuje ta sredstva za projekte za poboljšanje socijalnog položaja žena i sprečavanje porodičnog nasilja.

  Kako je pokazalo istraživanje Insajdera, sva udruženja su, prilikom preregistracije, sedišta prebacila u Beograd, promenila zastupnike i oblast delovanja.

  „Kako bi ispunili uslove konkursa, u svojim statutima kao ciljeve sada navode socijalnu sigurnost žena i prevenciju nasilja, a do tada su se bavili zaštitom Roma, radnika, osoba sa invaliditetom, promocijom sporta i kulture„, piše taj portal.

  Na pitanje koje reference imaju udruženja koja su dobila najviše novca, iz Ministarstva za brigu o porodici naveli su da svi mogu da se prijave, a da su kriterijumi striktni.

  „Kriterijumi su striktni i izuzetno jasno definisani i ne postoji mogućnost da bilo ko, ko nema odgovarajuće kapacitete, znanje i iskustvo iz navedenih oblasti, može da dođe do sredstava opredeljenih za tu namenu“, navodi se u odgovoru Ministarstva.

  Četiri organizacije na istoj adresi, komšiluk „nikad čuo“ za njih

  Insajder navodi da nijedna od organizacija koja je dobila sredstva na konkursu tog ministarstva nema sajt, niti se mogu naći informacije o organizovanju događaja ili sprovođenju projekata u vezi sa zaštitom žena.

  „Čak četiri organizacije koje su nastale neposredno pre raspisivanja konkursa, izmenom statuta i rukovodstva nekih drugih udruženja, sada su registrovane na istoj adresi – Terazije 23/207. Na prijavljenoj adresi, u zgradi u kojoj se nalazi i Privredna komore Srbije, navode da nikada nisu čuli za te organizacije, niti primili poštu na njihovo ime“, piše Insajder.

  Udruženjima koja imaju zvanične internet prezentacije i koje se godinama bave pitanjima položaja žena opredeljeno je ukupno oko 150.000 evra.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE