Ministarka se opet brani: Da sam ĆUTALA, ne bi me NAPADALI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarka se opet brani: Da sam ĆUTALA, ne bi me NAPADALI

  Izbor direktora u velikim sistemima nigde nije lišen politike, ali je potrebno da postoji i stručnost, a ne samo lojalnost, jer lojalnost bez struke donosi propast, strahovladu i predstavlja odlično tle za korupciju, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović za Novi magazin.

  Mihajlović je u intervjuu ocenila da se javna preduzeća ponašaju kao države u državi, da smena direktora mora biti početak, a ne kraj, kad je reč o temeljnim promenama koje su potrebne u EPS i da je odgovornost za lošu organizaciju, nedovoljne zalihe uglja i neblagovremene remonte isključivo na neodgovornoj grupi ljudi koji su upravljali EPS, na čelu sa direktorom, saopštilo je to ministarstvo.

  “Ono što se dogodilo u EPS je mnogo više od javašluka jer je prekidom proizvodnje električne energije, kao i prekidom u napajanju električnom energijom dela stanovništva, ugrožena ne samo energetska bezbednost države, već direktno i nacionalna bezbednost zemlje”, rekla je Mihajlović.

  Ocenjujući da izbor direktora u velikim sistemima nigde nije lišen politike i to nije slučaj samo u Srbiji, ali da potrebno da postoji i znanje, stručnost i marljivost, a ne samo lojalnost, postavila je i pitanje čemu su tačno lojalni, jer “lojalni državi nisu, stranci na kraju krajeva takođe nisu”.

  “Čemu su onda lojalni, svojim poslovima, ličnim i lobističkim interesima”, upitala je Mihajlović.

  “Šablonska” odbrana

  Mihajlović je poručila i da iza nje “stoje rad i rezultati, to je ono što je važno i što se računa” a da “sujete, ljubomore, interesi i lobiji, koji bi da zadrže postojeće stanje ne mogu uticati na njene odluke”.

  “I uvek ću se boriti protiv negativne selekcije, da loši đaci ne budu u prvim redovima, a da se dobri sklanjaju, kao što ne dozvoljavam da oni koji su loši budu jači od struke, znanja, iskustva, vaspitanja, rada”, rekla ja Mihajlović.

  Kako je navela, “zna sa koliko znanja, energije i strasti radi svoj posao, zna kad nešto nije dobro i nije ministar koji ćuti i ne meša se u svoj posao, kakvih je bilo u svim vladama, pa i u ovoj”.

  “Da sam ćutala i čekala da ova godina prođe, sve bi bilo bajno i niko me ne bi napadao, komentarisao kako radim i stavljao na naslovne strane tabloida”, rekla je Mihajlović.

  Podsetimo, vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije, Milorad Grčić, podnoseći ostavku pozvao je i na smenu ministarke za rudarstvo i energetiku Zorane Mihajlović, iznoseći ozbiljne optužbe na njen račun.

  U sredu je Ministarstvo energetike podnelo krivične prijave protiv Grčića.

  Prijave su podnete zbog vršenja dužnosti direktora EPS iako mu je po zakonu istekao mandat, kao i zbog obmanjivanja javnosti i vrha države o situaciji u energetskom sektoru, izjavila je za Insajder državna sekretarka ministarstva Jovanka Atanacković.

  Momirović: Skandal ako je Zorana Mihajlović dostavljala informacije stranim ambasadama

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE