Ministarka pokazala auto-put ZA PRIMER, Čučković predložio kako da se ZOVE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarka pokazala auto-put ZA PRIMER, Čučković predložio kako da se ZOVE

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da se u avgustu pušta u saobraćaj deonica auto-puta od Obrenovca do Preljine u dužini od 103 kilometra, a do zime i deonica Surčin-Obrenovac, ukupno 120 kilometara.

  Ona je prilikom obilaska mosta preko Save i Kolubare koji je povezao optine Surčin i Obrenovac zajedno sa ambasadorkom Kine Čen Bo, predsednicima tih opština rekla da Kina u Srbiji gradi Koridor 11, rekonstruiše brzu prugu Beograd-Budimpešta, rehabilituje prugu Beograd-Bar i prugu ka Preševu i da se investicije mere milijardama.

  “Izgradnja deonice auto-puta od Surčina do Obrenovca predstavlja primer po kom bi i svi ostali projekti u Srbiji trebalo da se realizuju”, rekla je Mihajlović.

  Dodala je da taj projekat ne kasni nijedan dan, odvija se po dinamičkom planu pa da veruje da će obećanje koje je kineska kompanija dala predsedniku Srbije (Aleksandru) Vučiću biti ispunjeno i da će biti gotov do Svetog Nikole.

  I to je, kako je rekla “naš strateški cilj, da se ljudi povezuju, da odlaze i da se vraćaju, umesto da budemo zatvoreni, a most je simbol povezivanja i prijateljstva naše dve zemlje”.

  Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković kazao je da je završetak mosta važan za gradjane Obrenovca i Surčina i zahvalio potpredsednici Vlade “jer je ostavila velika dela na teritoriji ove opštine”. “Predlog nas Obrenovčana je da most dobije ime po predsednicima Srbije (Aleksandar Vučić) i NR Kine (Si Djinping), jer je simbol i temelj prijateljstva dva naroda”, rekao je on.

  Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša istakao je da završetak mosta ima neizmernu korist za sve gradjane dve opštine. “Najvažnije je da ćemo rasteretiti regionalne i lokalne puteve i izmestiti teretni i tranzitni saobraćaj iz centra”, rekao je on.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE