Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarka OBEĆAVA veće kazne za nasilje u porodici

  Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da je za osnovni oblik krivičnog dela nasilje u porodici predloženo da se kazna poveća na šest meseci do pet godina zatvora.

  Sadašnja kazna je od tri meseca do tri godine.

  Predloženo je i da se za silovanje i obljubu nad nemoćnim licem i detetom, može izreći i kazna doživotnog zatvora.

  Popović je za Večernje novosti izjavila da je predloženo pooštravanje i propisivanje kazne zatvora od jedne do deset godina za krivično delo nasilje u porodici koje je izvršeno korišćenjem oružja, opasnog oruđa ili drugog sredstva koje je podobno da telo teško povredi ili teško naruši zdravlje.

  Sada je propisana kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

  „Ako je zbog nasilja u porodici nastupila teška telesna povreda ili teško narušavanje zdravlja ili je učinjeno prema maloletnom licu, predloženo je da bude propisana kazna zatvora od tri do 12 godina. Sada je za ovaj oblik krivičnog dela propisana kazna zatvora od dve do deset godina“, rekla je Popović.

  Posebno tretiranje nasilja u školama

  Ministarka je izjavila da je predloženo da se za sve oblike krivičnih dela – silovanje, obljuba nad nemoćnim licem i detetom može izreći kazna doživotnog zatvora.

  „Za osnovni oblik krivičnog dela nedozvoljene polne radnje predloženo je da se učinilac kazni isključivo kaznom zatvora do tri godine umesto novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine“, rekla je Popović.

  Govoreći o nasilju u školama, ukazala je da će u cilju pojačane krivično-pravne zaštite prosvetnih radnika biti propisano posebno krivično delo kojim će se sankcionisati napad na zaposlene u obrazovanju.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • XY

   Na silu ide sila. Mogu valjda sa smisle i organizuju po školama druženja, zajedničke aktivnosti i priče o dobru i zlu . Akcije humanosti i ekologije. Televizije da uvedu program za decu. Sve prilagoditi odgovarajućem uzrastu.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE