Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarka impresionirala menadžerku Svetske banke

  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije je saopštilo da je ministarki i potpredsednici Vlade, Zorani Mihajlović, nova menadžerka za transport za Evropu u Svetskoj banci, Karla Gonzalez Karvahal, u pismu poručila da je „impresionirana njenim radom“.

  Ta ocena se odnosi na „realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, rešavanje teških pitanja u procesu reformi u transportnom sektoru, kao i na aktivnosti na jačanju rodne ravnopravnosti u oblasti transporta“, piše u saopštenju.

  „Vaš odlučni i fokusirani pristup dao je impresivne rezultate u implementaciji reforme železnice, na završetku izgradnje deonica auto-puta na Koridoru 10 koje je finansirala Svetska banka, kao i u aktivnostima preduzetim u vezi s realizacijom Projekta rehabilitacije puteva i unapređenju bezbednosti saobraćaja“, prenosi Ministarstvo iz pisma Gonzalez Karvahal, koja je od 10. do 12. oktobra predvodila posetu delegacije Svetske banke Srbiji.

  Ta zvaničnica Svetske banke u pismu „pozdravlja napore Ministarstva da nastavi sa reformama i unapređenjima efikasnosti u sektoru transporta“.

  Gonzalez Karvahal je navela da je Svetska banka „otvorena za nastavak podrške u konsolidaciji reforme železnice, sprovođenju sveobuhvatne reforme putnog sektora, podizanju kapaciteta lokalnih samouprava, uključivanju rodne dimenzije u Nacionalnu transportnu strategiju, kao i uvažavanju klimatskih zahteva u upravljanje transportnom infrastrukturom“ u Srbiji.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE