"Ministarka i premijerka NEMAJU POJMA šta će ako Bugarska zaustavi gas"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Ministarka i premijerka NEMAJU POJMA šta će ako Bugarska zaustavi gas”

  Novinar Miša Brkić ocenio je da smo bez obzira na uvođenje sankcija Rusiji ili eventualno sklapanje dogovora sa Putinom – “taoci” trenutne situacije zbog rata u Ukrajini.

  “Ništa se ne pitamo, ništa ne odlučujemo”, istakao je Brkić.

  “Bilo je smo pitanje dana kada će se pravi rat, odnosno invazija na Ukrajinu pretvoriti u ovo što se događa danas, u korišćenju gasa kao argumenta ili alatke u sukobu. Verujem da za evropske zemlje nije bilo iznenađenje. Taj zaključak temeljim na izjavama poljskog premijera iz koje se vidi, da su se sve te zemlje pripremale za to što se dogodilo”, naveo je Brkić u emisiji “Iza vesti”.

  Prema njegovim rečima, pretnja prekida dotoka gasa od strane Rusije postoji od prvog dana invazije na Ukrajinu.

  “Mi smo kao ozbiljno društvo i pojedinci, građani i političari, morali da mislimo da će se ovo dogoditi i da se spremamo za to. Ono što smo u prethodna dva meseca radili je to da smo se sprdali sa nemačkim ministrom, koji je upozoravao svoje građane da neće moći da se tuširaju svako jutro i da bi bilo dobro da automobil zamene sa biciklom ili trotinetom. Em je zdravije, em se štede energenti”, podseća Brkić.

  Zaigraće nam mečka pred zimu

  Dodaje da smo se tome podsmevali, da bi sada ocenili da će “ta mečka, ako nikad drugde, pred zimu zaigrati i u našem dvorištu”.

  Ocenjuje da bi nakon najnovijih odluka Rusije, Bugarska, kao članica Evropske unije, mogla da zatvori transport gasa preko svoje teritorije. Takođe, upozorava da ako se zaoštre sankcije EU, postoji mogućnost i ukidanja transporta nafte iz Hrvatske, pa bi postojao problem i sa gasom, i sa naftom.

  Iz današnjeg istupa ministarke vidi da ona kao resorna zadužena, drugi ministri, pa ni premijerka, “nemaju pojma šta ćemo da radimo ako nam Bugarska preseče dotok gasa”.

  Konstatuje da postoje mnoge nedoumice oko budućeg snabdevanja energentima, kao i da se nada da neko iz vlasti o tome razmišlja.

  “To pitanje da li ćemo se smrzavati je u Evropi već načeto. Podsetiću vas da su Francuzi na izborima pre nekoliko dana glasali za smrzavanje. dakle, nije u pitanju šala”, ocenio je Brkić.

  Izvor: N1

  Foto: N1 screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE