Ministar u Štadleru: Evo kako napreduju BRZI VOZOVI za Srbiju (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar u Štadleru: Evo kako napreduju BRZI VOZOVI za Srbiju (FOTO)

  Ministar saobraćaja Tomislav Momorović obišao je fabriku Štadler gde se sklapaju tri elektro-motorna voza za brzine od 200 kilometara na sat, koji će saobraćati na brzoj pruzi Novi Sad – Beograd.

  Ministar je naveo da će prvi od tri voza biti u Srbiji do kraja oktobra.

  On je dodao da su ovo najsavremeniji brzi vozovi za brzine do 200km/h, odličnih performansi, izuzetnog komfora i bezbednosti koji imaju ukupan kapacitet od 316 sedišta, uključujući i mesta za smeštaj osoba sa smanjenom pokretljivošću.

  Ugovor o nabavci ovih vozova je potpisan početkom aprila, a tri elektro-voza kupljena su po ceni od oko 62,2 miliona evra sa PDV.

  Ugovorm je predviđeno da vozoovi koji imaju oznaku “Štadler JIŠ 200” budu isporučeni tako da jedan stigne 31. oktobra, a preostala dva 31. decembra.

  Pre potpisivanja ugovora bilo je pomena da će vozovi imati oko 100 metara, da će imati podno i grejanje preko bočnih zidova, toplotnu i zvučnu izolaciju, LED osvetljenje, toalete i za manje pokretne osobe, barove sa toplim napicima, vaj-faj sistem rezervacije sedišta, sisteme za zvučna i video obaveštenja.

  Ministar, kao i drugi državni funkcioneri, najavili su da će vozovi na pruzi Novi Sad – Beograd, koju grade kineske i ruske firme sa domaćim poizvođačima, početi da saobraćaju krajem ove godine sa probama, a da će od februara 2022. godine krenuti redovne linije.

  Predsednik Srbije najavio i da će karta koštati oko 1.000 dinara i da će vožnja trajati pola sata.

  Izvor: BIZLife, Agencije

  Foto: MGSI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE