Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar priznaje: Nedovoljna sredstva za reciklažnu industriju

  Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sastao se s predstavnicima Udruženja reciklera Srbije koji su naglasili da se reciklažnoj industriji tri godine unazad opredeljuje isti, nedovoljni podsticaj, dok su njene potrebe i kapaciteti daleko veći.

  Trivan je rekao da će Vlada i ministarstvo koje vodi, ove godine izdvojiti preko dve milijarde dinara, što je približno trećina budžeta ministarstva za podsticaj reciklažnoj industriji, odnosno onoliko koliko je to moguće u odnosu na opredeljeni budžet.

  Ova sredstva nisu dovoljna, smatra Trivan, zbog čega ministarstvo razume reciklere u njihovom zahtevu da im se obezbedi dodatni podsticaj, saopšeno je iz ministarstva zaštite životne sredine. Trivan je naglasio da je razgovarao sa ministrom finansija Sinišom Malim, koji je takođe pokazao razumevanje da je neophodno uložiti dodatni napor da se podrži ova privredna grana.

  S tim u vezi je i pitanje uspešnog rešavanja opasnog otpada, što predstavlja poseban državni interes, smatra Trivan, jer nelegalno skladišten opasni otpad je neposredna ozbiljna pretnja bezbednosti i zdravlju ljudi.

  „Podsticanje rada reciklažne industrije suštinski nije pitanje novca, već pitanje da li želimo čistiju Srbiju ili ne“, naglasio je Trivan.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE