Ministar POJAČAO odbranu od "Rajskih papira"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar POJAČAO odbranu od “Rajskih papira”

  Ministar Nenad Popović još jednom je negirao navode KRIK o njegovoj imovini u okviru projekta “Rajski papiri” i ponovio da iza toga stoji politički napad na njega zbog stavova o Rusiji.

  “To je politički napad na mene lično, na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vladu Srbije koja vodi suverenu i nezavisnu politiku”, rekao je za RTS ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

  U papirima koje su objavili oni govore o tome kako se ja zalažem za odlične odnose sa Rusijom, što je istina. Mi želimo najbolje političke i ekonomske odnose sa Rusijom, ali i sa EU, Amerikom i Kinom, kazao je Popović.

  On je upitao kakvo je to istraživanje koje se bavi njegovim “političkim stavovima” i naveo da je cilj KRIK jasan i da je ta mreža “isključivo u funkciji onih naručilaca njihovog izveštaja koji su iz inostranstva”.

  “To odgovara onima koji žele da budemo u NATO paktu, koji ne žele da budemo nezavisni kao što jesmo, onima kojima smeta što smo kupili ruske Migove i koji žele da uvedemo sankcije Rusiji, i koji žele da se odreknemo Kosova. Mi se Kosova i naše suverene politike odreći nećemo”, rekao je Popović.

  U projektu “Rajski papiri” koji otkriva veze više od 120 svetskih političara sa ofšor kompanijama, nalazi se i ime Nenada Popovića, a dokumenta otkrivaju da njegovi poslovi i imovina vrede najmanje 75 miliona dolara, dok je njihova tržišna vrednost veća od 100 miliona. Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK učestvovala je u projektu “Rajski papiri”.

  Ponovio je da nije tačno ništa što je KRIK naveo, ističući da su izneli tri tvrdnje koje su lažne, zbog čega će ih tužiti i svu materijalnu dobit od toga pokloniti deci bez roditeljskog staranja.

  KRIK je objavio da dokumenta pokazuju da se u Popovićevoj mreži ofšor kompanija nalaze one registrovane na Kipru i Britanskim Devičanskim Ostrvima, kao i da ima firme u Rusiji. Takođe, da nekretnine poseduje u najmanje tri zemlje – Srbiji, Crnoj Gori i Rusiji.

  On je rekao da nema nijednu jedinu kompaniju na Rajskim ostrvima, da je druga laž o nameri da je hteo da prenese kompanije u ofšor zone i da to nije uspelo jer ga je advokatska kancelarija koja je to radila proglasila visoko rizičnim klijentom, a da je treća laž da on ima još ofšor kompanija.

  “Sve moje kompanije su registrovane isključivo u Evropi i Rusiji”, rekao je Popović i dodao da sve što je zaradio zaradio je sam prethodnih 25 godina baveći se biznisom i da je apsolutno sve prijavljeno Agenciji za borbru protiv korupcije.

  Novinari KRIK naveli su da je Agencija za borbu protiv korupcije protiv Popovića pokrenula tri postupka od kojih su dva još u toku. Popović je rekao i da koliko zna u vezi njega ne postoji nijedan proces Agencije za borbu protvi korupcije, pozivajući ih da ponovo provere njegov imovinski status i poreklo cele imovine.

  “Podržavam i predlog Narodne stranke da se proveri poreklo moje imovine… Ali pozivam njih i nadležne organe da provere poreklo imovine njihovog predsednika Vuka Jeremića koji je kao ministar kupio stan od milion evra u najlepšem delu Beograda”, rekao je on i istakao da se zalaže i za donošenje zakona o poreklu imovine.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • BlqBord

   Laži za sve pare, pa će neko i da ti poveruje. Kažeš mu "Mleko je belo", a on "NE! ONO JE CRNO! VIDITE! NIJE BELO I NE MOŽE DA BUDE BELO! VI NAPADATE MENE, A NAPADOM NA MENE NAPADATE DRŽAVU!"

  • Bozo

   Da li je Nenad Popovic platio porez u drzava Srbiji ? Kapital stecen u inostranstvu izaziva sigurno veliku zavist neradnika-dusebriznika u Srbiji. Pa ko je i njima zabranio da idu u beli svet i zarade velike novce. Sada se i novinari zabrinuli sta ce Popovic uraditi sa svojim kapitalom. Neki misle da je batina izasla iz Raja ?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE