Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar podelio školama dronove da đaci uče PROGRAMSKE JEZIKE

  Osnovnim školama u Srbiji podeljeno je 670 bespilotnih letelica, odnosno, dronova namenjenih učenju programskih jezika skreč i pajton u okviru nastave informatike u petom i šestom razredu.

  Tome je prethodilo potpisivanje ugovora o donaciji bespilotnih letelica osnovnim školama u Srbiji.

  Reč je o nastavku akcije „Za lepšu školu“ koja se sprovodi na osnovu ranije potpisanog Memoranduma o saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Rotari klubova u Srbiji.

  Sakupljeno je 117.200 dolara i nabavljeno 670 dronova za osnovne škole u Srbiji. Projekat su finansijski pomogli Rotari Fondacija i rotarijanci iz SAD, Nemačke, Australije, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić prisustvovao je prošle nedelje u OŠ „20. oktobar“ u Novom Beogradu podeli bespilotnih letelica i tom prilikom objasnio da je digitalizacija kontinuirani proces koji se u Srbiji sprovodi uz veliku podršku predsednice Vlade.

  “Digitalizacija i uvođenje informacionih tehnologija u obrazovno-vaspitni sistem je takođe veoma važan put za sve nas, od unapređenja propisa, infrastrukture do obuka i prethodna godina nam je pokazala koliko je prethodno načinjen trud doprineo da imamo zamenu za neposrednu nastavu u vreme pandemije”, rekao je Ružić.

  Prema njegovim rečima, veoma je važno da se digitalna pismenost razvija kod najmlađih i zbog toga je u prvi i drugi razred osnovne škole i uveden predmet Digitalni svet, dok je od petog razreda Informatika i računarstvo obavezan predmet.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Ministarstvo prosvete

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE