Ministar je "živ" i pita građane: Koji auto vozite!? (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar je “živ” i pita građane: Koji auto vozite!? (VIDEO)

  Posle hitnog sastanka premijerke Srbije sa predstavnicima svih relevantnih institucija i ministarstava, zbog zagađenosti vazduha, oglasio se i resorni ministar Goran Trivan.

  Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan gostovao je posle sastanka u emisiji “Beogradska hronika”, gde je između ostalog, govorio o merama koje će predlagati Radna grupa, čije formiranje je dogovoreno na hitnom sastanku sa premijerkom.

  Na pitanje voditeljke šta ima da kaže ljudima koji se žale na maglu zagađen vazduh, ministar je prvo poručio da “bi oni koji se greju u svojim ličnim kotlarnicama trebalo da koriste energente koji nisu toksični”:

  https://www.facebook.com/savskinasip/videos/593464421213924/

   

  Izvor: RTS, FB, BIZLife

  Foto: Ministarstvo

  What's your reaction?

  Komentari

  • Nikita Hripač

   Moj se auto gasi na semaforu i pali ponovo na kuplungu, milina, nmanja potrošnja i manje zagađivanje.

  • novikorisnik

   ja bih kupio isto auto kao @Nikita Hripac ili cak i elektricno kada bi mi drzava dala novce kao sto je taksistima dala, mislim da bi svako tako kupio nov auto, i milina.....

  • Renewableenergy

   Kao i uvek napad je najbolja odbrana! Onda da krenemo redom: - Automobili jesu zagađivači ali u ovom trenutku nisu najveći uzrok i shodno tome ih ne treba staviti na vrhu liste ali treba da budu na listi. - Privatna ali i državna ložišta doprinose trenutno najviše zagađenju vazduha. Drva, ugalj, lož ulje, pelet, sve što se sagoreva zagađuje vazduh. Naše toplane na žalost isto ne rade sa obnovljivim izvorima energije tako da i na tome treba poraditi pošto su sigurno jedan od najvećih snabdevača toplotne energije. Rešenja za domaćinstva bi mogle da budu subvencije za uređaje koji koriste obnovljive izvore energije određene energetske efikasnosti samo što tu ne treba stati jel svi tim uređajima je potrebna struja za rad a nije da baš i struju proizvodimo na ekološki način. - I na kraju dođosmo i do industrije. Ovde takođe postoje rešenja u vidu filtera koji bi znatno redukovali štetne gasove. S obzirom da je Ministar zadužen za zaštitu i životnu sredinu sigurno može i da nam objasni šta se dešava sa prikupljenim novcem od "Eko takse" koja se plaća za svaki uvezeni elektrouređaj prilikom uvoza ili paušalno ili po kilogramu. Možda bi odatle država mogla nešto da finansira što je povezano sa ekologijom.

  • Latin

   Sustina je Nuklearka pa će i standard da se poveca.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE