Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TOP 10 zemalja u koje će se odseliti MILIONERI u 2022. godini

  Kao što se i očekivalo, Rusija je pretrpela najveću emigraciju milionera u poslednjih šest meseci, a gde će milioneri odseliti ove godine?

  Očekuje se da će se oko 300 milionera ove godine preseliti na Maltu, objavljeno je u članku konsultantske kompanije Henley and Partners, piše Investitor.

  “Prognoze u Henley Global Citizens Report-u pokazuju da će prvih 10 zemalja u smislu neto priliva pojedinaca s visokim nivoom bogatstvom u 2022. biti UAE, Australija, Singapur, Izrael, Švajcarska, SAD, Portugal, Grčka, Kanada i Novi Zeland. Takođe se očekuje da će se veliki broj milionera preseliti i na Maltu, Mauricijus i Monako. S druge strane, 10 zemalja u kojima se predviđa najveći neto odliv u Rusija, Kina, Indija, Hong Kong, Ukrajina, Brazil, Velika Britanija, Meksiko, Saudijska Arabija i Indonezija”, navodi se u članku Henley and Partnersa.

  Malteško izdanje Independenta piše da je kompanija Henley & Partners glavni zagovornik i koncesionar za kontroverznu „šemu zlatnih pasoša“ Malte.

  Sličan aranžman imaju i u Crnoj Gori, koja je najavila da će program ekonomskog državljanstva, pod pritiskom EU, ukinuti do kraja godine.

  Inače, kroz ovaj program je više od 400 stranaca dobilo državljanstvo na osnovu investicija, a većinu čine ruski državljani.

  I Malta je, inače članica EU, trenutno podvrgnuta evropskim merama zbog ovog programa, iako ga lokalna vlada i dalje brani, govoreći da je pitanje dodele državljanstva u nacionalnoj nadležnosti.

  Milioner, ilustracija

  Milioner, ilustracija

  Kako se milioneri snalaze?

  Henley and Partners je saopštio da je „cunami“ privatnog kapitala napustio Rusiju i Ukrajinu, nakon invazije u februaru.

  Istraga o šemi pod naslovom The Passport Papers razotkrila je kako su podnosioci zahteva za „zlatne pasoše“ koristili privatne veze kako bi dobili državljanstvo, često podnoseći sumnjive dokumente kako bi ispunili uslove.

  “Kao što se i očekivalo, Rusija je pretrpela najveću emigraciju milionera u poslednjih šest meseci, s predviđanjem neto odliva od 15.000 do kraja 2022., više nego pre pandemije” , saopštilaje kompanija.

  Takođe je zabeležen porast broja milionera koji napuštaju Ukrajinu zbog rata, stoji u izveštaju, a predviđa se da će Ukrajina pretrpeti najveći neto gubitak u istoriji zemlje – odliv 2.800 milionera.

  MILIONER svaki OSMI stanovnik dva švajcarska kantona

  Izvor: BIZLife/Investitor

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE