Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Milioner 27 puta pao na prijemnom za fakultet

  Kineski milioner Liang Ši potvrdio je da je 27 puta neuspešno polagao i padao na teškim prijemnim ispitima za upis na univerzitet.

  Prošlog petka 56-godišnji Liang Ši otkrio je da je na poslednjem ispitu uspeo da dobije svega 424 od maksimalnih 750 poena, što je za 34 poena manje od minimuma neophodnog za prijavu na bilo koji univerzitet u Kini, prenosi BBC.

  U Kini je ove godine skoro 13 miliona studenata polagalo prijemne ispite, ali Liang je kao i prethodnih godina privukao pažnju lokalnih medija zbog svojih upornih pokušaja da se upiše na univerzitet i nastavi školovanje.

  S obzirom da je od 1983. godine u više navrata polagao ispite, Liang je ove godine izjavio pred novinarima da je razočaran ovogodišnjim rezultatom i pita se da li će ikada ostvariti svoj san.

  „Ranije sam govorio sebi – ti samo ne veruješ dovoljno u sebe, ali sada sam baš razočaran“, rekao je ovaj biznismen iz provincije Sečuan za kineski medij Tianmu Njuz.

  Na ispitu Gaokao, poznatom kao veoma teškom, maturanti rade testove iz kineskog jezika, matematike, engleskog jezika i naučnog ili humanističkog predmeta po sopstvenom izboru.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE