Milijarde izbrisane sa tržišta: Kriptovalute doživele NEVIĐENI KRAH

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Milijarde izbrisane sa tržišta: Kriptovalute doživele NEVIĐENI KRAH

  Cene većine kriptovaluta oštro su pale u poslednja 24 sata.

  S celog tržišta kriptovaluta u poslednja 24 sata iscurilo je oko 147 milijardi dolara. Pad je usledio nakon pada cena deonica na Vol Stritu u četvrtak.

  Bez pravih vesti i dešavanja koja bi mogla da budu krivac ovog velikog pada cena Bitkoin kriptovalute, investitori su ostali razmišljajući šta je uzrok ove velike oscilacije. Neki od njih krive makro indikatore, što bi značilo da je ovo samo početak nestabilnog kretanja vrednosti Bitkoin-a i drugih kriptovaluta.

  Sa druge strane, mnogi smatraju da je do ovoga došlo usred drastično povećanog obima trgovanja, verovatno pošto su ljudi žurili da se otarase svojih kriptovaluta koje brzo depresiraju. Obim tržišta je porastao za 113 odsto.

  Tehnološki indeks Nasdaq izgubio je gotovo pet odsto vrednosti od početka nedelje, a indeks S&P 500 beleži treću uzastopnu nedelju gubitaka. Kako je prenos 10-godišnjih američkih obveznica skočio ranije ove nedelje, rastuće stope uzrokovale su to da ulagači odustanu od svojih pozicija u rizičnijoj imovini.

  Federalne rezerve uzburkale stvari

  Federalne rezerve takođe su naznačile da planiraju započeti smanjenje svog bilansa, kao i smanjenje obveznica i podizanje kamatnih stopa.

  Uobičajena investicijska logika za bitkoin jeste da služi kao zaštita od rastuće inflacije kao rezultat vladinih podsticaja, ali analitičari kažu da bi oštriji pristup Feda mogao ukloniti vetar iz jedra bitkoina. Međutim, kako su se prinosi kasnije tokom nedelje smanjili, viši tržišni analitičar kompanije Oanda za trgovinu devizama Edward Moya rekao je da je “malo razočaravajuće ne videti kako bitkoin reaguje pozitivnije na preokret u kontekstu obvezničkih prinosa”.

  Poslednjih meseci deonice koje služe kao zaštita od inflacije blisko se kreću s kriptovalutama. Cene bitkoina naglo su pale od novembra, potonuvši za više od 40 odsto, s rekordnih 69.000 dolara. Neki stručnjaci upozoravaju na to da bi tržište kriptovaluta uskoro moglo dodatno pasti jer su pojačani regulatorni nadzor i intenzivne fluktuacije cena umanjili izglede za bitkoin.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE