Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mikročipovi u radničkim rukama

  Zaboravite provlačenje kartice ili bedž za kupovinu hrane na poslu – jedna firma iz SAD ponudila je da instalira mikročipove veličine pirinča u ruke zaposlenih.

  Three Square Market će biti prva firma u SAD koja će koristiti napravu koju je odobrila FDA 2004. godine, izjavio je prvi čovek kompanije iz Viskonsina Tod Vestbi.

  „Smatramo da je to prava stvar za unapređenje inovacija, baš kao što je urađeno sa samovozećim automobilima proteklih meseci”, rekao je on.

  Kompanija koja se bavi tehnologijom za mini markete, predviđa da će više od 50 zaposlenih dobrovoljno odobriti ugradnju čipa.

  Vestbi je rekao da će on i njegova porodica takođe biti čipovani.

  Čip, koji košta 300 dolara po implantu, ubacuje se iglom između palca i kažiprsta i „jedva da uopšte boli“, kaže on.

  Njegova upotreba otklanja neprijatnost ukoliko se zaboravi kreditna kartica ili bedž za kupovinu hrane na poslu. Jednom kad zaposleni ima instaliran čip, on ili ona mogu kupiti hranu u sobi za odmor, otvoriti vrata i prijaviti se na računare.

  A za one koji bi mogli biti zabrinuti da ih posmatra Veliki brat, Vestbi je rekao da ne postoji način da se radnici prate.

  „Za razliku od vašeg mobilnog telefona koji se može pratiti i locirati vas bez obzira gde se nalazite, ovaj uređaj je čitljiv samo ako ste u opsegu od šest inči od čitača“, rekao je on.

  Takođe je rekao da nema nikakvih šansi da čip bude hakovan. „To je vrlo siguran i uređaj bezbedan za korišćenje“.

  Partner kompanije Three Skuare Marketa, BioHak International u Švedskoj, već je počeo da koristi mikročipove u oko 150 svojih zaposlenih, istakao je on.

  Čipovanje radnika već je primenjeno u jednoj belgijskoj kompaniji

  Izvor: B92

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE