Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mihajlović vs. „bahati direktori“: „Prethodni ministar miran, a ja to nisam“

  Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović javno je pozvala direktora Transportgasa, čiji je vlasnik Srbijagas, Stevana Dukića, na sastanak u Vladu Srbije, jer „dosadašnji pokušaji da se s njim stupi u kontakt nisu uspeli“.

  „Iskoristila bih ovu priliku da javno pozovem direktora Transportgasa na sastanak u ponedeljak u 7.30 sati u Vladu Republike Srbije. Razlog što to radim ovako javno jeste što nijedan način koji smo pokušali prethodne dve nedelje nije urodio plodom. Čas njegova sekretarica zna gde je, čas ne zna, čas je na sastanku, čas nije, ne odazivaju se na naše pozive, ne odgovaraju na dopise“, rekla je Mihajlović novinarima posle sastanka sa šefom kancelarije Svestske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom.

  Navela je i da „kad neko iz Ministarstva energetike pozove Transportgas, oni histerično spuštaju slušalicu kad čuju ko zove“.

  „Zato, evo načina da zamolimo direktora da u ponedeljak dođe na sastanak, u resorno Ministarstvo, odnosno u Vladu Srbije. Možda postoje razlozi za neku vrstu straha, ali to danas nije tema“, kazala je ministarka.

  Ona je dodala i da želi da poruči ljudima koji su preuzeli odgovornost da vode preduzeća u državnom vlasništvu, posebno u gasnom sektoru, da to „nisu njihova privatna preduzeća ili lične prćije, kako se to u narodu kaže“.

  Poručila je i da „Vlada Srbije nije kafana da dolazite kad hoćete i s kim hoćete, nego dolazite onda kad vas iz Vlade pozovu na sastanak“.

  „Takođe, neka niko u gasnom sektoru ni ne pokušava da svađa predsednicu Vlade, predsednika Srbije ili ministra sa Ruskom Federacijom, zaklanjajući se iza priče da iza njih stoji velika Rusija. Velika Rusija ne stoji iza bahatih direktora“, upozorila je Mihajlović.

  Ona je podvukla i da preduzeća u državnom vlasništvu nisu nagrada, niti trofej koji dobijete zato što ste član partije koja je u koaliciji sa SNS.

  „Razumem da je bilo jednostavnije sa prethodnim ministrom, koji je i partijski drug i jedan dobar i miran čovek, a ja to nisam. I znam da ovaj sektor može da donese dva puta veći procenat rasta BDP nego što to donosi danas. Početak boljeg rada u energetskom sektoru započinje sastankom“, navela je Mihajlović.

  Zorana Mihajlović je nedavno direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića udaljila, uz pomoć obezbeđenja, sa sastanka u Vladi sa direktorima preduzeća iz njenog resora, a kasnije je rekla da je to uradila jer nije poštovao instituciju u koju je došao.

  „Zovite obezbeđenje, izbacite čoveka“: Kako je ministarka udaljila direktora Srbijagasa (VIDEO)

   

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE