Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Struja, gas

  Mihajlović: Sprema se poskupljenje struje, ali i Uredba za ugrožene

  Realno je da će doći do poskupljenja struje, poručila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i istakla da je pripremljena Uredba o energetski ugroženom kupcu, koja će pomoći onima koji ne budu mogli da plate struju, gas ili toplotnu energiju.

  „Bez obzira na to kad bude došlo do povećanja cene električne energije, Ministarstvo rudarstva i energetike je spremilo Uredbu o energetski ugroženom kupcu, jer smo svesni da postoje domaćinstva u Srbiji koja ne mogu da plate cenu ni gasa, ni toplotne, ni električne energije“, rekla je Zorana Mihajlović novinarima posle predstavljanja predloga Integrisanog nacionalnog energetskog i klimatskog plana Srbije.

  Smatra da je potrebno da cene električne energije budu više, ali i da je potrebana pomoć onima koji su socijalno ugroženi, te je dodala da je uredba upravo iz tih razloga i doneta.

  Zorana Mihajlović, zima

  Zorana Mihajlović (Beta)

  Objasnila je da će se Uredba odnositi na veći broj domaćinstava nego što je to ranije bio slučaj, jer su promenjeni kriterijumi, i odnosiće se i na toplotnu energiju.

  „Uredbom će plaćati nižu cenu i na taj način smo s jedne strane pomogli domaćinstvima, a s druge strane, dali mogućnost Agenciji za energetiku Srbije da, kada dobije zahtev od Elektroprivrede Srbije, cenu električne energije poveća“, kazala je Mihajlovićeva.

  Izrazila je uverenje da će do poskupljenja struje ubrzo doći, ali da ne može da govori o tome koliko će povećanje biti, jer to, kaže, nije u nadležnosti njenog Ministarstva.

  Ministarka malo „redukovala“ predviđanja: Struja će poskupeti do 10 odsto

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE