Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Migrant u Belgiji „ogrebao“ 250.000 evra, izgleda uzalud

  Mladi migrant iz Alžira koji je u supermarketu belgijskog grada Zebriža kupio dobitnu greb-greb karticu od 250.000 evra ne može da podigne novac jer se nalazi ilegalno u toj zemlji.

  Proteklih par nedelja život mladog Alžirca se potpuno promenio. Boraveći bez papira u Belgiji bez stalnog krova nad glavom preko noći je došao do mogućnosti da započne nov život.

  „Nisam to očekivao“, rekao je medijima objašnjavajući da je kupio nekoliko greb-greb kartica. „Jednom sam osvojio 5 evra. Drugi put 10. A sledeći put… Ova količina novca je potpuno neverovatna. Bio sam presrećan i isprva nisam mogao da verujem“, kaže mladi migrant.

  U Belgiju je stigao pre dva meseca preko Španije i Francuske. U Alžiru nije mogao da nađe posao. Želja mu je da tu i ostane: „Hoću da radim. U Briselu. Mogu da otvorim prodavnicu. Belgija je dobra zemlja.“

  Od novca sa lutrije bi, pre svega, kupio stan jer trenuto nema krov nad glavom.

  Nakon što je „ogrebao“ 250.000 evra, nije se pojavljivao nedelju dana. Prošlog petka, tri čoveka su se pojavila u Nacionalnoj lutriji sa njegovim tiketom. Isprva su nadležni posumnjali da su ukrali dobitni tiket zbog čega su uhapšeni.

  Međutim, Alžirac je kasnije ispričao da to nije tačno.

  „Dao sam tiket svom prijatelju, zato što on ima papire. Rođen je u Francuskoj, pa sam ga zamolio da preuzme novac umesto mene“, otkrio je migrant.

  Trojica uhapšenih su posle toga puštena na slobodu.

  U međuvremenu, pronašao je advokata sa kojim će pokušati da dođe do novca.

  „U supermarketu su znali da je on pravi dobitnik zbog snimka sigurnosnih kamera. Ipak, doći do tog novca nije tako lako“, ističe advokat Aleksander Ferštete.

  Nacionalna lutrija i dalje čeka sa isplatom. Zahtevaju broj računa u banci. Pošto nema dokumenta, ne može ni da otvori račun.

  „Videćemo kako ćemo da rešimo ovo. Dok se to ne desi, tiket se nalazi na čuvanju u policiji. Tražimo dokumenta koja bi mogla da potvrde njegov identitet. Moraće da stupi u kontakt sa rodbinom u Alžiru“, objašnjava advokat.

  Izvor: RTS

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE