Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Michael J. Fox dobio počasnog Oskara

  Glumac Michael J. Fox, kog publika pamti po TV komediji „Porodične veze“ 1980-ih i filmovima „Povratak u budućnost“, dobio je počasnog Oskara za rad na prikupljanju 1,5 milijardi dolara za istraživanje Parkinsonove bolesti.

  Foxu je dijagnostikovana Parkinsonova bolest, nervni poremećaj koji uzrokuje tremor i druge simptome, u dobi od 29 godina. Kasnije je prekinuo glumačku karijeru i 2000. osnovao Fond Michaela J. Foxa za istraživanje Parkinsonove bolesti kako bi pomogao u finansiranju potrage za lekom.

  „Ponizno stojim ovde prihvatajući vašu dobrotu“, rekao je kanadski glumac na dodeli godišnjih Guvernerovih nagrada, gde mu je aplaudiralo mnoštvo najvećih zvezda, uključujući Toma Hanksa i Jennifer Lawrence.

  Fox je rekao da je najteži deo njegove dijagnoze bio „boriti se s neizvesnošću“ i da je svoju dijagnozu držao u tajnosti godinama jer „nije znao može li se publika smejati ako zna da se mučim“.

  Kanadski glumac, koji sada ima 61 godinu, dobio je humanitarnu nagradu Jean Hersholt od upravnog odbora Akademije filmskih umetnosti i nauka koja dodeljuje Oskare, a najavio ga je prijatelj Woody Harrelson.

  „Groznu dijagnozu pretvorio je u hrabru misiju“, rekao je glumac.

  Izvor: Seebiz

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE