Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Metro „seli“ najveću beogradsku pijacu

  Direktor preduzeća Beogradski metro i voz Andrija Mladenić je kazao da će Bajlonijeva pijaca, zbog izgradnje stanice metroa, biti dislocirana, „ali ne pre kraja sledeće godine“.

  On je za RTS rekao da će ispod te pijace biti i podzemna garaža sa 300 mesta, a da će se posle radova pijaca vratiti na sadašnje, ali će biti „rekonstruisana i modernizovana“.

  Mladenović je kazao da će Bajlonijeva pijaca i dalje biti „otvorenog tipa“, a posle rekonstrukcije biće i „reprezentativan prostor“.

  „Stanicu (metroa) i garažu ćemo raditi u otvorenom iskopu i to znači da će to biti velika rupa koja će morati da se gradi više meseci i pijaca će u tom periodu morati da bude zatvorena i dislocirana na neko obližnje mesto“, a o tome će odlučiti „nadležni u Gradu“, kazao je on.

  Upitan od kada će to biti, Mladenović je odgovorio: „Ne sigurno pre kraja sledeće godine“.

  Napomenuo je da je rekonstrukcija te pijace, ispod turističke Skadarlije bila planirana i pre izgradnje metroa, te dodao da će tamošnja stanica metroa biti „veoma značajna i zbog turista“.

  Bajlonijeva pijaca je najveća u Beogradu važi za jednu od najomiljenih u prestonici – računa se da se tu snabdeva oko 100.000 ljudi. Otvorena je 1927. godine i nazvana po svom osnivaču, Čehu Ignjatu Bajloniju, privredniku i vlasniku obližnje pivare.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE