Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Auto-put

  Meštani koji BLOKIRAJU radove na autoputu ODBILI sve predloge nadležnih

  Meštani čačanskih sela Pakovraće i Baluga odbili su nove predloge koje su dobili od predstavnika nadležnih institucija i nastavili blokade radova na izgradnji deonica autoputa Preljina-Požega i Preljina-Pojate, zahtevajući isplatu zemlje koja im je oduzeta za izgradnju tog puta.

  Blokadu radova kroz Pakovraće meštani su počeli pre oko dva i po meseca, a pre osam dana blokadu radova na izgradnji autoputa Preljina-Pojate kroz Balugu.

  Jedan od učesnika blokade u Pakovraću, Miloš Nikolić, rekao je agenciji Beta da ih je tokom vikenda posetio direktor Javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak koji im je ponudio novu cenu za oduzetu zemlju, koja je prema njihovoj oceni i dalje neprihvatljiva.

  „Ponudio nam je cenu za oduzetu zemlju koja je sada dva puta manja od cene koja je plaćena za neke parcele u Pakovraću koje su takođe oduzete u procesu eksproprijacije za izgradnju autoputa i to je za nas neprihvatljivo“, rekao je Nikolić.

  Prema rečima meštana, koji protestuju dva i po meseca, problem je nastao kada je Gradska uprava Čačka „napravila grešku“ tako što je odredila dve različite cene za parcele iste kategorije koje su oduzete za izgradnju autoputa.

  „Gradska uprava je procenila da je cena jedne parcele 1.440 dinara, a cena parcele pored nje 200 dinara po kvadratnom metru. Zašto je tako urađeno ne znamo, ali tražimo da sve eksproprisane parcele budu plaćene jednako“, rekao je Nikolić.

  Nema odustajanja

  Meštani koji su bili nezadovoljni ponuđenom cenom za oduzetu zemlju podneli su tužbe, ali sudski procesi traju više od dve ili tri godine.

  Nikolić je istakao da su meštani Pakovraća odlučni da nastave blokadu radova na izgradnji autoputa tako što na regionalnom putu Čačak-Lučani zaustavljaju vozila izvođača radova, dok ostala propuštaju i blokiraju radove na parcelama koje još uvek nisu isplaćene.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE