„Mere za vikend smešne, potrebno da traju bar 14 dana“

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Mere za vikend smešne, potrebno da traju bar 14 dana“

  Mere koje su bile na snazi tokom vikenda su smešne i služile su samo da se premosti vreme do naredne sednice Kriznog štaba, izjavio je epidemiolog Zoran Radovanović.

  Dodao je da bi mere trebalo da budu radikalne i da traju najmanje dve nedelje da bi bile efikasne.

  „To je smešno. Tako parcijalne i kratkoročne mere služe samo da se odluka odloži za dva, tri dana, do naredne sednice, dok se opet ne pogode i dogovore šta će. Epidemiološki gledano to nema nikakvog smisla“, rekao je Radovanović za Nova.rs.

  Ujedinjeni protiv kovida, čiji je Radovanović član, predložili su da se obustave svi skupovi i događaji, da se potpuno obustavi rad ugostiteljskih objekata, sportskih i kulturnih događaja, a da se dozvoli rad samo prehrambenim prodavnicama.

  Kako kaže, ljudi bi trebalo da rade od kuće, na otvorenom da se kreću u grupama od dvoje, ne računajući decu ispod 12 godina, a da kućne posete budu samo urgentne prirode.

  Vrtići i niži razredi škola treba da budu opcija za roditelje esencijalnih profesija, dok ostalo obrazovanje treba da bude onlajn, a i gradski prevoz bi takođe trebalo koristiti samo za esencijalna i neodložna putovanja, limitiran samo na sedeća mesta.

  „Sada bi na snazi trebalo da budu radikalne mere, a da bi one dale efekat morale bi da traju najmanje 14 dana“, poručio je Radovanović.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19

  Izvor: Nova.rs

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ana

   Slazem se sa doktorom Radovanovicem.Stroge mere su trebale da se donose cim je poceo da raste broj zarazanih.Mada smo i sami neodgovorni,dosta njih ne nosi masku,ne drzi distancu.Ja sam pocela da se sklanjam i od onih sto su vakcinisani.Nekako mi se ni ne prima vakcina,a ako se odlucim bice to sputnjik v,jer imam poverenja u ruseke proizvode,kao sto je fotokataliticki aparat za preciscavanje vazduha,alergena i duvanskog dima u stanu.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE