Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  McDonalds

  Mekdonalds doneo DRASTIČNU MERU: Zabranjen ulaz mlađima od 18

  Restoran brze hrane Mekdonalds odbija ulazak svim mlađima od 18 godina u večernjim satima zbog niza napada na osoblje.

  Privremena zabrana da mlađi od 18 godina bez pratnje uđu u restoran posle 17 časova nedavno je stupila na snagu u Mekdonaldsu u ulici Lord u Liverpulu.

  Šefovi restorana potvrdili su da je to zbog toga što je osoblje bilo izloženo onome što opisuju kao „verbalno i fizičko zlostavljanje“.

  Jedna mušterija je za Manchester Evening News rekla da je čula kako radnik obezbeđenja obaveštava mladića o novoj politici.

  Mladi (Unplash)

  Rekli su: „Dok sam odlazio, obezbeđenje je zaustavilo čoveka za koga je verovao da je tinejdžer i rekao mu da ne puštaju osobe mlađe od 18 godina u restoran posle 17 časova bez odrasle osobe.“

  Portparol Mekdonaldsa je rekao da oni imaju „politiku nulte tolerancije“ na zlostavljanje svog osoblja. Oni su dodali: „Tokom poslednjih nedelja, videli smo porast broja incidenata antisocijalnog ponašanja u ovoj oblasti u kojima su naši ljudi bili izloženi verbalnom i fizičkom zlostavljanju. Ova odluka nije doneta olako i mi blisko sarađujemo sa policijom da pronađemo rešenje i pomognemo u smanjenju ovih incidenata“.

  Mekdonalds

  Mekdonalds (Pixabay)

  Istraživanje koje je prošle godine sproveo sindikat maloprodajne industrije Usdav pokazalo je da je sve veći broj zaposlenih izložen zlostavljanju i da je problem „endemski“. Skoro devet od deset zaposlenih u maloprodaji reklo je da su pretrpeli verbalno zlostavljanje, pri čemu je 60 odsto prijavilo pretnje fizičkim nasiljem, a 9 odsto je reklo da su bili fizički napadnuti.

  Na drugim mestima je prijavljeno 400.000 nasilnih incidenata u prodavnicama, od kojih je više od 10.000 uključivalo oružje. Šokantne brojke proizašle su iz ankete od 2.700 radnika sprovedene 2021.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unplash/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE