Mehurići koji dolaze iz Španije upareni uz vanvremensku klasiku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mehurići koji dolaze iz Španije upareni uz vanvremensku klasiku

    Utorak, 12. oktobar bio je rezervisan za hedonizam, potpuno uživanje i upoznavanje sa ukusima koji dolaze iz zemlje flamenka i fudbala, ali i zemlje koja je nadaleko poznata po dobrim vinima.

    Freixenet, svetski poznato penušavo vino koje dolazi iz Španije, bogati i naša područja. Gradić Sant Sadurni d’Anoja je središte proizvodnje CAVA penušavih vina, koja su izrađena tradicionalnom šampanj metodom, metodom vrenja u boci. Na ovom području gotovo svaka porodica proizvodi penušava vina, ali jedna od najpoznatijih je porodica Ferer, koja proizvodi jedno od najpoznatijih penušavih vina na svetu – Freixenet.

    Vino se tradicionalno pravi od tri sorte grožđa: Macabeu, Parellada i Xarel-lo. Ove sorte imaju visoke kiseline, blago su aromatične i od njih se dobijaju oštra, suva vina, koja daju savršen ukus nepcu.
    Godišnje se proizvede 160 miliona boca, koje se izvoze širom sveta.

    Na prelepom mestu – Akacia Open concept, koje se nalazi u neposrednoj blizini Beograda i predstavlja spoj umetničkog dizajna i prirode, ušuškan među visokim krošnjama guste bagremove šume, desio se čaroban spoj tri vrste Freixenet penušavih vina i hrane. Uz vođenu degustaciju od strane profesionalnog somelijera, Freixenet Carta Nevada, Freixenet Cordon Negro i Freixenet Cordon Rosado bili su upareni sa hranom koja predstavlja idealni dodatak, začin koji dodatno pojačava ukus svakog od ovih vina.

    Ovakvu magiju i spoj omogućila je kompanija „G3 Spirits”, koja je želela da svima približi svet Freixenet penušavih vina i makar na trenutak povede na putovanje u neke druge krajeve. Događaj su svojim prisustvom ulepšali influenseri, koji su uživali u pravoj bajci, intimnoj atmosferi, odabranom društvu i čašama penušavih vina. Bajkovitu atmosferu je svakako upotpunila Freixenet ljuljaška sa krilima, gde su gosti mogli da naprave nekoliko zanimljivih fotografija.

    Uz ovako posebno penušavo vino, koje ima toliko dugu tradiciju, za sam kraj večere zvanice su imale priliku da uživaju u kokicama i filmu, vanvremenskom klasiku „Doručak kod Tifanija”, koji je, baš kao i vino, sa godinama sve bolji i bolji.

    Freixenet penušava vina dostupna su u svim bolje snabdevenim maloprodajnim objektima širom Srbije.

    Izvor: BIZLife Magazin

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE