Medicinari sa odmora na posao samo uz PCR test – O SVOM TROŠKU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Medicinari sa odmora na posao samo uz PCR test – O SVOM TROŠKU

  Bolnice u Srbiji počele su da uvode pravilo po kojem zdravstveni radnici koji nisu vakcinisani ili nisu preležali koronavirus, moraju po povratku sa odmora da donesu negativan PCR test koji će sami da finansiraju, piše list Politika.

  List navodi da će mera biti na snazi do septembra jer zdravstvene vlasti strahuju da će po povratku iz inostranstva neko uneti virus u bolnicu.

  “Istovremeno, smatra se da mnogi neće želeti da izdvoje za testiranje 9.000 dinara, da će promeniti svoj stav i da će se ipak odlučiti za cepivo”, dodaje Politika.

  Od ove mere, osim vakcinisanih i onih koji su preležali virus, izuzeti su lekari koji zbog komplikovanog zdravstvenog stanja ne smeju da se vakcinišu ili su primili prvu dozu.

  Direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović kazao je da će zdravstveni radnici koji se ogluše o tu meru morati da idu na disciplinsku komisiju, kao i da mogu da snose krivičnu odgovornost ako zaraze nekog pacijenta.

  Obavezan PCR test za NEVAKCINISANE medicinare po povratku s puta

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Gogi

   Da li je gospodin spreman da snosi disciplinsku i krivicnu odgovornos ako se zaraze vakcinisano i negativno pcr osoblje.. po cemu neko ako hitno dodje moze zaraziti osoblje iako vakcinisano.. ima li prezivelih, studio

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE