Matijević KUPIO jednu od pet NAJVEĆIH ULJARA u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Matijević KUPIO jednu od pet NAJVEĆIH ULJARA u Srbiji

  Kompanija Matijević agrar je preko svoje firme MPZ Agrar postala većinski vlasnik Mirotin grupe iz Vrbasa, preneo je portal Agrosmart.

  U portfoliju Mirotin grupe nalaze se fabrika ulja Banat u Novoj Crnji, Sava Kovačević iz Vrbasa, mlin Mirotin Tisa iz Savinog Sela, Ribarsko gazdinstvo Ečka iz Lukinog Sela, mlekara Dana iz Vrbasa, kompanija Agrovojvodina komercservis iz Novog Sad i preduzeće Agrimaks iz Vrbasa.

  Uz to, Matijević od danas gazduje i kompanijama Mirotin energo, Mirotin vet, Mirotin invest iz Vrbasa, kao i kompanijom Mirotin Crna Gora iz Podgorice.

  Uljara Banat u Novoj Crnji na tržištu je prisutna sa svojim glavnim proizvodom – uljem “cvet banata”, a sirovinski sektor mahom je u tom delu Vojvodine. Jedna je od pet najvećih fabrika ulja u Srbiji, pored zrenjaninskog Dijamanta, uljare u Šidu, vrbaskog Vitala i Sunca iz Sombora.

  Poljoprivredno preduzeće Sava Kovačević, jedan je od nekadašnjih najvećih agrarnih kompleksa. Osnovano je 1946. godine, a sada poseduje oko 4.000 hektara zemljišta, oko 50 hektara voćnjaka, farmu krava i farmu tovnih junadi.

  Ribnjak Ečka jedan od najstarijih ribnjaka u Evropi, tu je 1891. godine započela proizvodnja ribe, a prostire se na oko 2.000 hektara.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE