Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mate Rimac u novom biznisu: Odlučio da investira u POLJOPRIVREDU

  Direktor hrvatske Rimac Grupe Mate Rimac investirao je u prve virtualne vrtove u svetu – Gruntek vrtove i to je njegova prva privatna investicija u zelena rešenja izvan autoindustrije, prenose mediji.

  Kako je saopšteno iz Grunteka, time što se Rimac pridružio pripomaže kompaniji u ostvarenju velikih planova za budućnost, odnosno izlazak na inostrano tržište, zbog čega su veoma zadovoljni.

  Ovo je ujedno i prvi agro projekat u koji Rimac investira.

  “Na korak smo bliže ostvarivanju velikih planova za stvaranje zelenije i održivije budućnosti: Gruntek podstiče urbano stanovništvo da organsko povrće nabavlja direktno od proizvođača, bez posrednika,  transparentno, povoljnije i bez stvaranja otpada od pakovanja i bacanja viškova hrane iz maloprodaje što je neizbežno u trgovačkim lancima. Gruntek nema takve probleme; u proizvodnji, pakovanju i distribuciji ne koristimo plastiku. Korisnici su već naviknuti na prirodan izgled i ukus povrća pa ne planiraju da se vraćaju masovnoj proizvodnji”, navodi se na sajtu Grunteka.

  Jedan klik do svog vrta

  Navodi se da prvi vrtovi budućnosti u svetu omogućuju svojim korisnicima da preko web aplikacije digitalno sade sadnice i upravljaju svojim vrtom, a potom uživaju u stvarnom organskom povrću, dok u međuvremenu prate sve poljoprivredne aktivnosti putem mobilnih telefona. Projekti poput Grunteka i vizionari poput Rimca mogli bi potstaći i svesnost kod građana ubrzati tehnologiju kako bi se i Hrvatska mogla početi približavati evropskim normama, dodaju iz Grunteka.

  Ulaganje, čija visina nije navedena, iskoristiće se za novu fazu razvoja vrtova u Hrvatskoj, kao i za pripremu za ulazak na inostrano tržište, navodi se u saopštenju, prenose mediji.

  Krajem 2020. godine, Gruntek se prvi pojavio na hrvatskom tržištu s takvim rešenjem.

  Kompanija ima velike planove za ostvarenje zelene i održive budućnosti. Uz dodatni razvoj usluge na hrvatskom tržištu, pripremaju plan za širenje na inostrano tržište, za početak u Austriju.

  Osnivač Grunteka Tino Prosenik rekao je da im je u planu unapređenje web aplikacije.

  Rimac ZAPOŠLJAVA: Nudi 1.000 EUR svakome ko preporuči kandidata

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printscreen/YT, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE