Maštoviti "ilegalci" dižu LAŽNE KUĆE u Rovinju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Maštoviti “ilegalci” dižu LAŽNE KUĆE u Rovinju

  Praksa lažiranja legalizacije ovih je dana evidentno zaživela na području Rovinja, i to na najneverovatnije moguće načine.

  Naprosto je nestvarno na što su ljudi spremni kako bi legalizovali nelegalno izgrađeno, piše Glas Istre.

  Poznato je kako je bespravna gradnja u i oko Rovinja, kao uostalom širom cele Istre, prisutna decenijama.

  Eventualni novi talas legalizacije, koji se sramežljivo, nezvanično najavljuje i očekuje, inspirisao je bespravne graditelje na zaista domišljato simuliranje stvarnog stanja na terenu.

  Postoje i brojni konkretni primeri. Jedan od njih nalazi se u blizini naseljenog područja, gotovo nadomak centra Rovinja.

  Na toj mikrolokaciji između ostalog niču i lažne kuće, veličine šezdesetak metara kvadratnih, izgrađene od jeftinog lima. Uz njih se postavljaju modroplave najlonske cerade koje bi, nagađa Glas Istre, koji je objavio fotografiju jedne od lažnih građevina, trebalo da imitiraju bazen.

  Po svemu sudeći, bespravni graditelji, koji na poljoprivrednim zemljištima planiraju nove betonske objekte, dok čekaju početak gradnje i eventualno vazdušno snimanje terena, inače važno kod naknadne legalizacije, simuliraju izgrađene objekte, piše Glas Istre.

  “Snimamo dronom po celom Rovinju u sklopu kontrole prostora. Takvih slučajeva simulacije građevina ima preko 100. Na primjer, postavljene su konstrukcije od drveta i lima da izgledaju kao kuće, dok plavo platno imitira bazen.”

  Izgleda da mnogi imaju informacije o nekakvom novom talasu legalizacije, dok mi o tome ne znamo ništa, kao ni resorno Ministarstvo kojem smo poslali upit, rekao je gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga koji smatra da nova legalizacija ne bi bila dobra za Hrvatsku.

  Glas Istre nezvanično saznaje da se ovog puta u zatečenim bespravnim gradnjama ne radi samo o strancima, među kojima prednjače mahom Austrijanci, već da je reč, barem u polovini slučajeva, i o domaćim ljudima.

  Na pitanje o eventualnim kaznama Paliaga kaže da će se, za sada, naložiti uklanjanje otpada te, ako se ne bude postupalo po nalogu komunalne službe, biće izdat prekršajni nalog.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE