Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mastercard predstavlja novi AI video sa Lionelom Mesijem

  Kako bi obeležila svoju dugogodišnju saradnju sa UEFA Ligom šampiona, kompanija Mastercard predstavila je novi video u kome glavnu ulogu ima Lionel Mesi, globalni brend ambasador ove kompanije.

  Video, koji je prvi predstavio sam Mesi na svom Instagram profilu, emituje se na različitim tržištima širom sveta, uključujući i Evropu, a fanovi mogu da ga pogledaju i na ovom linku.

  U ovom emotivnom snimku, nastalom korišćenjem veštačke inteligencije, Mesi, vrhunski fudbaler i četvorostruki osvajač UEFA Lige šampiona, priseća se svoje prošlosti dok istražuje značajan uticaj koji fudbal i dalje ima na njegov život. Time je podsetio i sve nas na strast koju delimo prema ovom inspirativnom i osnažujućem sportu.

  „Voleo bih da sam imao priliku u stvarnom životu da razgovaram sa mlađim sobom. Da mu ulijem samopouzdanje i dam do znanja da će se njegov naporan rad i odricanje isplatiti. Da mu kažem da još uvek igra igru koju voli“, izjavio je Lionel Mesi.

  Veoma nam je drago što udružujemo snage s našim globalnim brend ambasadorom Lionelom Mesijem i što delimo njegovu ljubav prema fudbalu – to je važan podsetnik da sledite svoju strast i da stavite stvari do kojih vam je stalo na prvo mesto, što je sada, čini se, naročito važno“, izjavio je Radža Radžamanar, direktor marketinga i komunikacija u kompaniji Mastercard.

  Radujemo se što ćemo proslaviti globalnu popularnost fudbala na finalu UEFA Lige šampiona u Parizu krajem ovog meseca i približiti navijače njihovim strastima.


  Mastercard Sport Economy Index[1] istraživanje pokazuje da je gotovo sedam od deset (69%) Evropljana prošle godine gledalo barem jednu fudbalsku utakmicu uživo, dok je 32% njih igralo fudbal. Polovina ispitanika veruje da će popularnost fudbala ove godine još više porasti.


  Inovacije u marketingu

  Oživljavanje mladog Lionela Mesija bio je jedan od najvećih izazova u pravljenju ovog videa. Tim koji stoji iza produkcije koristio je novu VFX (vizualni efekti) metodu pod nazivom neuralni rendering (Neural Rendering). Umesto tradicionalnog pristupa u korišćenju kompjuterske grafike, finalna digitalna slika (Synthetic Render) je dobijena korišćenjem veštačke inteligencije (AI).

  Lionel Mesi

  Lionel Mesi

  „Tehnologija je neverovatna“, dodao je Mesi.

  Kada sam pokazao video svojoj porodici i prijateljima, nisu mogli da veruju u ono što gledaju. Naježio sam se kada sam video kako komuniciram sa mlađim sobom.

  Ovaj proces uključuje pohranjivanje podataka, konkretno hiljada referenci o mladom Mesiju, na AI platformu. Fotografije, video i zvučni zapisi o njemu i njegovim pokretima su uneti u AI plaformu zajedno sa video snimcima glumaca koji su mu slični. AI tehnologija je zatim upotrebljena da na osnovu tih podataka generiše finalnu digitalnu sliku. Ona je zatim integrisana u snimke koje vidimo u reklami. To je prvi put da se ovaj VFX proces koristi u reklami kako bi se dobila verna slika. Za sve je zaslužan Tijago Porto, VFX supervizor u agenciji The Mill, koji je stručnjak u ovoj oblasti.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mastercard

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE