Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  mastercard

  Mastercard imenovao novog generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu

  Bartoš Čiolkovski imenovan je za generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu u kompaniji Mastercard.

  Na novoj poziciji, Čiolkovski će biti odgovoran za implementaciju strategije u celom regionu koji uključuje Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Izrael, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Rumuniju i Srbiju, a biće odgovoran i za dalju implementaciju elektronskih plaćanja, kao i saradnju sa partnerima iz državnog i privatnog sektora.

  Mastercard: Šta je Čioklovski radio ranije?

  Čiolkovski je deo kompanije Mastercard od 2005. godine. Prethodno je obavljao ulogu generalnog direktora za Poljsku, gde je značajno doprineo dinamičnom razvoju sektora elektronskog plaćanja kroz uvođenje inovativnih rešenja i proizvoda, kao i širenje prihvatne mreže. Imao je ključnu ulogu u osnivanju Fondacije Cashless Poland, kao i u uključivanje kompanije Mastercard u Polish Payment Standard (PSP), koja je vlasnik platnog sistema BLIK.

  Čioklovski je takođe vodio poslovanje ove kompanije na tržištima Češke i Slovačke, a zajedno sa novim imenovanjem pridružuje se menadžerskom timu Mastercard Evropa.

  Mark Barnet, predsednik kompanije Mastercard za Evropu, kaže:

  „Apsolutno mi je zadovoljstvo da najavim Bartoša kao generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu. Njegov sveobuhvatan doprinos razvoju dinamičnog platnog ekosistema u Poljskoj bio je neprocenjiv i ne sumnjamo da će njegovo imenovanje biti od ključnog značaja za sektor elektronskih plaćanja u Jugoistočnoj Evropi.”

  Čiolkovski je trenutno član nadzornog odbora Polish Payment Standard-a, i ostaće i dalje na toj poziciji. Takođe, on će zadržati svoju ulogu člana nadzornog odbora u Cashless Poland Fondaciji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Masteracrd

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE