Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mask: Dođavola, iako Starlink gubi, nastavićemo da plaćamo internet u Ukrajini

  Osnivač privatne američke svemirske kompanije Spejs eks Ilon Mask izjavio je da će nastaviti da finansira mrežu interneta Starlink u Ukrajini.

  Mask je u petak pozvao američke vlasti da nastave finansiranje Starlinka navodeći da njegova kompanija ne može u nedogled da finansira tu mrežu. Američki milijarder se predomislio rekavši da će nastaviti da finansira tu ukrajinsku mrežu.

  Najbogatiji čovek na svetu napisao je na Tviteru da će Spejs Eks nastaviti sa finansiranjem 20.000 Starlink terminala u Ukrajini, za čiji je nastavak funkcionisanja nedavno tražio pomoć od Pentagona.

  „Dođavola… Iako Starlink gubi novac, a druge kompanije dobijaju milijarde dolara poreskih obveznika, nastavićemo da finansiramo ukrajinsku vladu besplatno“, naveo je Mask.

  Od kada su počeli da pristižu u Ukrajinu tokom proleća, internet terminali za komunikaciju sa Starlink satelitima kompanije Spejs eks bili su ključni komunikacioni izvor za ukrajinsku vojsku, koji je omogućavao njenim trupama da ostanu povezane kada su uobičajene telefonske i internet mreže uništene u ratu sa Rusijom.

  Mask je pre samo nekoliko dana naveo je da je Spejs Eks za uslugu obezbeđivanja povezanosti za internetom na teritoriji Ukrajine od početka ruske invazije potrošio 80 miliona dolara, a da će do kraja godine račun premašiti 100 miliona dolara.

  Spejs Eks je još pre nekoliko nedelja, kako je saznao CNN, tražio od Pentagona da preuzme finansiranje više od 20.000 terminala koji u Ukrajini obezbeđuju vezu sa mrežom Starlink satelita u orbiti.

  Ta kompanija je u pismu navela da bi račun za narednih 12 meseci mogao da ide i do 400 miliona dolara.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE