Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Marko Đurić postao ambasador u JOŠ JEDNOJ zemlji

  Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić zvanično je preuzeo dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora i u Kolumbiji na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Vašingtonu.

  Na ceremoniji upriličenoj u predsedničkoj Palati Narinjo u Bogoti, Đurić predao je akreditivna pisma predsedniku Republike Kolumbije Ivanu Dukeu, saopštila je Ambasada Srbije u SAD.

  Svečanoj ceremoniji prisustvovala je i potpredsednica i ministarka spoljnih poslova Kolumbije Marta Ramirez.

  U razgovoru s Dukeom, Đurić je izrazio zadovoljstvo dobrim stanjem bilateralnih odnosa, kao i saradnjom u multilateralnim forumima poput Organizacije američkih država (OAD) i Asocijacije država Kariba.

  Đurić je predsedniku Dukeu preneo lične pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i poziv da u narednom periodu poseti Srbiju.

  „Srbija teži da unapredi dijalog sa svim državama Latinske Amerike, a Kolumbiju smatramo ključnim partnerom na tom putu. Zajednički smo prepoznali značajan potencijal za saradnju na planu poljoprivrede, turizma i obrazovanja, te ćemo se u narednom periodu fokusirati na razvojne projekte upravo u tim oblastima“, rekao je Đurić.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE