Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  mark zakerberg

  Mark Zakerberg se obratio zaposlenima: WhatsApp poslovni čet će podstaći prodaju pre metaverzuma

  Izvršni direktor Meta Platforms Inc Mark Zakerberg rekao je zaposlenima u četvrtak da će WhatsApp i Messenger pokrenuti sledeći talas rasta prodaje kompanije, pošto je pokušao da ublaži zabrinutost u vezi sa finansijama kompanije Meta nakon njenih prvih masovnih otpuštanja.

  Zakerberg je, obraćajući se povodom konkretnih pitanja na sastanku u kompaniji, nedelju dana nakon što je Meta saopštila da će otpustiti 11.000 radnika, opisao nekoliko aplikacija za razmenu poruka kao „veoma rano u monetizaciji“ u poređenju sa Fejsbukom i Instagramom.

  „Mnogo razgovaramo o dugoročnim mogućnostima poput metaverzuma, ali realnost je da će poslovne poruke verovatno da budu sledeći glavni stub našeg poslovanja dok radimo na tome da više monetizujemo WhatsApp i Messenger“, rekao je on.

  Meta omogućava nekim potrošačima da razgovaraju i obavljaju transakcije sa trgovcima putem aplikacija za ćaskanje, uključujući novu funkciju najavljenu u četvrtak u Brazilu.

  Zakerbergovi komentari odražavaju promenu u tonu i naglasku nakon što se u velikoj meri fokusirao na ulaganja u hardver i softver proširene realnosti otkako je prošle godine najavio dugoročnu ambiciju da  izgradi metaverzum.

  Mark Zakerberg, Meta

  Mark Zakerberg, Meta (AP Photo/Mark Lennihan, FIle)

  Šta su Metini najveći troškovi?

  Investitori su doveli u pitanje mudrost te odluke, jer je Metin osnovni reklamni posao ove godine imao problema sa više nego prepolovljenim cenama akcija. U svojim primedbama zaposlenima, Zakerberg je umanjio cifru koliko je kompanija trošila na Reality Labs, jedinicu odgovornu za metaverzalne investicije, piše Rojters.

  Ljudi su bili Metin najveći trošak, a zatim kapitalni rashodi, od kojih je velika većina otišla na infrastrukturu za podršku paketu aplikacija, rekao je on. Oko 20 odsto Metinog budžeta otišlo je u Reality Labs.

  U okviru Reality Labs-a, jedinica je trošila više od polovine svog budžeta na proširenu stvarnost (AR), rekao je Zakerberg.

  „Ovo je na neki način najizazovniji posao, ali takođe mislim da je to najvredniji potencijalni deo posla“, dodao je on.

  Oko 40 odsto budžeta Reality Labs-a otišlo je na virtuelnu stvarnost, dok je oko 10 odsto potrošeno na futurističke društvene platforme kao što je virtuelni svet Horizont.

  Glavni tehnološki direktor Endrju Bosvort, koji vodi Reality Labs, rekao je da AR naočare treba da budu korisnije od mobilnih telefona da bi privukle potencijalne kupce i ispunile kriterijum za atraktivnost.

  Bosvort je rekao da je oprezan kada je reč o razvoju „industrijskih aplikacija“ za uređaje, opisujući to kao „nišu“, i istakao da želi da ostane fokusiran na izgradnju za široku publiku.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT Screenshot, Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE