Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Manje građevinskih dozvola: Najviše se gradi u Beogradu i na Zlatiboru

  U Srbiji je u junu ove godine izdato 2.187 građevinskih dozvola, što je 9,7 manje nego u istom periodu prethodne godine, objavio je Republički zavod za statistiku.

  Od ukupnog broja dozvola izdatih u junu 78,1 odsto odnosi se na zgrade, a 21,9 odsto na ostale građevine.

  Ukoliko se posmatraju samo zgrade, 79 odsto dozvola izdato je za stambene, a 21 odsto za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove (75,4 odsto).

  Prema dozvolama izdatim u junu u Srbiji, prijavljena je izgradnja 3.629 stanova, s prosečnom površinom od 71,9 metara kvadratnih.

  Od ukupnog broja stanova u novoizgrađenim zgradama, 8,9 odsto biće kuće, s prosečnom površinom od 142,6 metara kvadratnih, a 90 odsto stanova biće građeno u zgradama s tri stana i više stanova i njihova prosečna površina iznosiće 63,8 metara kvadratnih.

  Najveća građevinska aktivnost očekuje se u Beogradu 26,5 odsto od predviđene vrednosti novogradnje, zatim slede Zlatiborska oblast (13,9 odsto), Rasinska oblast (12,2 odsto), Južnobačka oblast (8,6 odsto) i Sremska oblast (7,1 odsto), dok se učešća ostalih oblasti kreću od 0,1 odsto do 5,7 odsto.

  Savez samostalnih sindikata: Građevinarstvo u teškoj situaciji

   

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE