Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MANJA SMRTNOST od korone u Evropi, ruski naučnik tvrdi: Virus MUTIRAO „u korist“ ljudi

  Smanjenje smrtnosti od COVID-19 u Evropi može biti povezana, između ostalog, sa mutacijama u genomu virusa, izjavio je profesor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju ruskog ministarstva zdravstva Gamaleja, Anatoli Alštejn.

  “Ova ogromna razlika u smrtnosti koju imamo, recimo u Evropi, gde je tokom prolećnog talasa bila oko 10-15 odsto, a sada primećujemo 0,5 odsto, malo je verovatno da je samo zbog medicinskih dostignuća. Mislim da su biološke promene virusa ovde takođe značajne”, rekao je Alštajn za TV kanal Rusija-24.

  Prema ruskom naučniku, mutacije koje se javljaju u genomu novog koronavirusa “korisne su za ljude”, i utiču na smanjenje smrtnostu virusa. Međutim, Alštajn je kazao da je pozitivna dinamika aspekta smrtnosti u Evropi povezana i sa poboljšanom zdravstvenom zaštitom, prenosi TASS.

  Broj smrtnih slučajeva usled infekcije koronavirusom u zapadnoj Evropi preko leta se smanjio dva do tri puta, uprkos rastu ukupnog broja infekcija.

  Na primer, u Španiji se udeo umrlih u poređenju sa brojem infekcija smanjio dvostruko – na 6,6 odsto umesto 12 odsto, prenosi agencija.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE