Mali ponosan na suficit

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mali ponosan na suficit

  Ministar finansija Siniša Mali kaže da su u prvom mesecu 2019. godine ostvareni izvanredni rezultati koji prevazilaze očekivanja i da je budžetski suficit tri puta veći od planiranog za januar.

  “Ponosan sam na suficit u budžetu od oko 22,9 milijardi dinara, a taj novac će biti iskorišćen na pravi način. Odlični ekonomski rezultati nam daju optimizam i potvrdjuju da je Srbija na pravom putu, jer se ekonomija i privreda osnažuju”, rekao je Mali, a prenelo Ministarstvo finanisja.

  Mali je naveo da su ostvareni veći neporeski prihodi i prihod od PDV, da je veća naplata poreza na dohodak i na dobit, kao i prihod od akciza, i da bolji prihodi pokazuju da nema potrebe za zabrinutost kada je reč o povećanju plata i penzija, jer je njihov rast vezan za stanje u državnoj kasi.

  “Našu ekonomiju smo postavili na zdrave osnove i srećan sam što nam potvrdu daju brojke. Za januar je bio planiran suficit od oko 7,8 milijardi dinara, a rezultat je tri puta bolji, što nam daje nadu da ćemo uspeti da i u ovoj godini značajno utičemo na poboljšanje životnog standarda građana Srbije”, rekao je Mali.

  Prema njegovim rečima, konkretniji i precizniji rezultati stići će posle prvog kvartala ove godine, ali kako je dodao pozitivan trend postoji, kao i sve pretpostavke da će se nastaviti i u budućnosti.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE