Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mali otkrio: Ovo je TAČAN DATUM početka izgradnje metroa

  Radovi na izgradnji Beogradskog metroa počinju 22. novembra na Makiškom polju, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  Ministar Mali je, nakon što je sa kineskom kompanijom Pauer Čajna potpisan ugovorni sporazum za Projekat izgradnje infrastrukture i nasipanje platoa za depo metroa na Makiškom polju, rekao da je potpisivanjem tog dokumenta zvanično počela gradnja prve linije metroa (od Makiškog polja do Mirijeva)

  „U ponedeljak, 22. novembra na Makiškom polju, videćete veliki broj radnika, krećemo sa ostvaranjem sna, koje su generacije pre nas sanjale“, kazao je Mali.

  Ministar je naglasio da taj san znači lepšu i bolju budućnost, kao i da je beogradski metro simbol uspeha i jake Srbije.

  Prva linija gotova do 2028. godine

  Ministar građevinarstva Tomislav Momirović, koji je potpisao ugovor sa predstavnicima kineske kompanije, kazao je da je ovo veliki dan za Beograd i Srbiju, jer posle više od 50 godina prazne priče počinje realizacija projekta gradnje Beogradskog metroa.

  Najavio je da će prva linija biti završena 2028, a druga 2030. godine.

  Momirović kaže da je potpisivanju prvog ugovora prethodila ozbiljna priprema, s obzirom da su projekti gradnje metroa veoma teški i skupi.

  „Nijedan grad veličine Beograda ne može da se razvija bez metroa, ako želimo da poboljšamo saobraćaj i ekolosksu perspsktivu Beograda moramo da izgradimo metro“, poručio je ministar građevinarstva.

  Izvor: Beta, RTS

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE