Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siniša Mali

  Mali doktorirao na univerzitetu u Slovačkoj

  Ministar finansija Siniša Mali se na svom Instagram nalogu pohvalio kako je odbranio doktorsku disertaciju na Ekonomskom fakultetu Tehničkog univerziteta u Slovačkoj.

  Mali je naveo da je nakon tri godine na doktorskim studijama na ovom fakultetu odbranio disertaciju pod nazivom „The Flypaper Effect in the Republic of Serbia“.

  „Fenomen ‘Flypaper Effect’ je posledica fiskalne decentralizacije, koja je karakteristična za brojne zemlje sveta, zemlje Evropske unije, ali i za zemlje koje su kandidati za članstvo, kao što je Srbija“, objasnio je Mali.

  Dodao je i da „ovaj fenomen ukazuje na neefikasnost sistema transfera sa centralnog nivoa vlasti na lokalne samouprave, koje oni zatim ne koriste na optimalan ekonomski način“.

  „Drago mi je što sam uspeo da primenim i deo znanja i praktično iskustvo koje sam stekao obavljajući funkciju ministra finansija, ali i da steknem nova znanja u oblasti lokalnih finansija“, napisao je Mali.

  Podsetimo, Univerzitet u Beogradu je ranije doneo odluku da je doktorat ministra Siniše Malog plagijat, zbog čega se poništava.

  Senat Univerziteta u Beogradu je 22. decembra 2021. godine doneo odluku da se doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog poništi zbog neakademskog ponašanja.

  Međutim, marta 2023. godine je Upravni sud u Beogradu doneo odluku kojom se poništava odluka Univerziteta u Beogradu.

  To je bio drugi put da Senat poništava sporni doktorat, nakon što je prva takva odluka ukinuta jer je Upravni sud pronašao procesni nedostatak.

  Izvor: 021

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE