"Dok traje rat u Ukrajini, nema načina da cene energenata idu dole"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Dok traje rat u Ukrajini, nema načina da cene energenata idu dole”

  Ministar finansija Siniša Mali rekao je da dok traje rat u u Ukrajini nema načina da “cene energenata idu dole”.

  On je naveo da je Srbija povodom ruskog napada na Ukrajinu postupila principijelno tako što je “osudila kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine”, ali da nisu uvedene sankcije Rusiji jer je procena predsednika Srbije Aleksandra Vučića da “to nije u našem interesu”.

  Mali je za televiziju Pink izjavio da dok traje taj rat „nema načina da cena energenata idu dole, i da moramo da se spremimo za tu situaciju“.

  Mali nije mogao da precizira šta će značiti za Srbiju ako Bugarska odluči da prekine uvoz ruskog gasa.

  “Mi štitimo naše interese. Moramo da obezbedimo mir i stabilnost i porast plata“, rekao je Mali.

  Ministar je naveo da što se tiče hrane, “svega imamo dovoljno”, i da su zalihe napunjene “do čepa”, kao i da je zasejano pšenice na 620.000 hektara što garantuje da će i dalje biti dovoljno žita.

  “Imamo svega dovoljno. Imali smo pritisak tih 10 dana kada je krenula kriza u Ukrajini, ali samo da razumeju građani koliko se svet promenio. Cena hrane je otišla u nebo, imate i dalje kovid, imate i dalje visoku inflaciju koja vlada najviše u Americi. Nikada veću krizu u svetu niste imali, evo već dve godine. I pogledajte jednu malu Srbiju. U ostalim zemljama nema ulja, nema brašna, nema hleba. U Austriji prodaju hleb u konzervama, u Italiji 8 evra je hleb, to je 1000 dinara. I pogledaje situaciju u jednoj maloj Srbiji, mi opet kao država, preuzimamo najveći teret ove krize, pokazujemo odgovornost, u našoj zemlji zamrzli smo cene osnovnih životnih namirnica. Apsolutno imamo svega, građani ne moraju da brinu”, dodao je Mali.

  Izvor: Beta/Pink

  Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE