Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Netflix

  Mađari kao Arapi: Netfliks prekršio LGBT zakon

  Mađarski medijski regulator saopštio je da je u Netfliksovoj seriji za decu prekršen LGBT zakon, tako što se u njoj prikazuju devojke koje se ljube.

  U saopštenju se navodi da scene u kojima dve devojke jedna drugoj kažu da se vole i potom se ljube „mogu imati štetan uticaj na razvoj maloletnika“, a kao problematična za decu je ocenjena i scena u kojoj zastrašujućilikovi jure junake, prenosi Politiko.

  Netfliks je animiranu seriju „Park jure“ namenio za starije od sedam godina, ali je mađarski regulator naveo da je i to greška i da je preporuka trebalo da bude da je za starije od 12 godina.

  Istraga je pokrenuta u avgustu posle više prijava da Netfliks krši kontroverzni zakon o LGBT zajednici, koji je usvojen prošle godine i zabranjuje da se među decom i tinejdžerima promovišu „odstupanja od samoidentiteta koji odgovara polu pri rođenju, promena pola ili homoseksualnost“.

  Mađarski regulator je naveo da će od holandskog audio-vizuelnog regulatora tražiti da ispita taj slučaj, jer je sedište Netfliksa za Evropu u Holandiji.

  U saopštenju se dodaje da je odluka slična onoj koji je doneo britanski rgulator, koji je savetovao da deca ne tereba da gledaju tu seriju zbog „opasnog ponašanja“.

  Netfliks na udaru arapskih zemalja zbog promovisanja homoseksualnosti

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE