MADE IN SRBIJA - Kako se prave grejači? (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MADE IN SRBIJA – Kako se prave grejači? (VIDEO)

  U današnjoj epizodi “MADE IN SRBIJA” otkrivamo kako se prave grejači.

  Još su stari Rimljani uživali u toploj vodi i grejačima koji su im omugaćavali da je zagreju. Pre toga voda se grejala u loncu na peći ručno se sipala u kadu. Englesi slikar Benjamin Vudi Maugen patentirao je 1868. godine patentirao je prvi grejač koji i danas poznajemo i koji je radio na gas.

  Posetili smo proizvodnju grejača “Feg Srećko” kako bi otkrili kako se grejači prave danas u modernim uslovima proizvodnje.

  Kako se prave grejači

  Početak proizvodnje počinje sa sečenjem cevi. Bakarne cevi se koriste za grejače koji će raditi u vodi, dok se prohromske cevi koriste za suve grejače. Najbitniji segment pri izradi grejača je priprema grejne spirale, otporne žice, koja se vrši na automatskim mašinama za motanje spirale.

  Jovana Krstić, menadžerka sektora za razvoj kompanije “Feg Srećko” objašnjava da se nekada punjenje grejača radilo ručno uz pomoć levka. “Kako je tehnologija napredovala tako su se pojavile i prve mašine za punjenje grejača”.

  Ostatak procese pravljenja grejača, koje svi svakodnevno koristimo u raznim kućnim aparatima i beloj tehnici pogledajte u VIDEU.

  Sve dosadašnje epizode “MADE IN SRBIJA” pogledajte na OVOM LINKU.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT Scrn

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE