MADE IN SRBIJA: Kako se prave praline? (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MADE IN SRBIJA: Kako se prave praline? (VIDEO)

  Privatne kompanije su nosioci razvoja svake ekonomije, ali se o njima u široj javnosti uglavnom ne zna mnogo. Iako su izdašni poreski obveznici, i poslodavci stotinama hiljada ljudi, za neke od njih i njihove proizvode verovatno još niste čuli.

  Zato je medijska kuća BIZLife pokrenula novi serijal pod nazivom MADE IN SRBIJA u kom vam donosimo postupno svaki korak prilikom proizvodnje nekog proizvoda, odnosno kako se pravi neki proizvod.

  Takođe, odgovaramo i na pitanja o tome čime se bave te kompanije, kako su se razvijale i na koji način funkcionišu.

  Made in Srbija, praline

  Made in Srbija, praline

  MADE IN SRBIJA: Kako se prave praline?

  Čokolada, hrana bogova, kako su je nazivale Maje, koristila se pre 3.500 godina i to kao  napitak od mrvljenog semena kakaa, vode i ljute paprika. Osvajač Meksika Španac Ernan Kortes 1.528 predstavio je čokoladu španskom kralju Karlu V i čokolada tada dobija novi ukus, jer je u nju počela da se dodaje šećerna trska.

  I kreće čokolada da osvaja svet! Tako je 1.657 godine u Londonu otvorena prva prodavnica u kojoj se točila čokolada, a moralo je da prođe 150 godina da bi se u Holandiji stiglo do drobljenog zrna kakaa I čokolade u tvrdom obliku, zatim su počele da se prave i prve štangle, a posle 200 godina i prve čokolade sa mlekom.

  Danas svega nekoliko fabrika u svetu proizvodi čokoladu i pakuje kao čoko flekice, koje se posle tope i od kojih nastaju ostale čoko poslastice, među kojima i praline.

  Obišli smo proizvodnju Premier čokolada, gde su nas  detaljno upoznali sa time kako se obavlja, kako i sami kažu “najsladji posao na svetu”.

  Detaljan proces proizvodnje pralina možete pogledati u videu.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE