Made in Serbia: "Glupi" telefon koji podstiče komunikaciju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Made in Serbia: “Glupi” telefon koji podstiče komunikaciju

  Offone je nešto malo veći od kreditne kartice. Modernog je dizajna i izdvaja se iz mora drugih telefona. Offone nije pametan telefon, naprotiv, u potpunosti je “glup”. Služi samo za zvanje i slanje poruka. I da, ideja za njegovu kreaciju razvija se u Novom Sadu, piše Nedeljnik.

  Ljudi sve češće pokušavaju da se isključe sa mreža, da smanje dotok informacija, no takvi poduhvati najčešće su napola uspešni i kratkotrajni. Za to su svakako odgovorne “stvarčice” koje koristimo za svakodnevnu komunikaciju. U doba pametnih telefona gotovo je nemoguće zamisliti moderan uređaj koji bi mogao da nas vrati u vreme pre interneta, aplikacija, Androida, iOS-a… Jedini način da pobegnete od interneta i potražite par sati mira i tišine jeste da se vratite telefonima na preklop.

  Međutim, u vreme kada dizajn prodaje uređaje u jednakoj meri kao funkcije, zastareli telefoni ne deluju privlačno niti poželjno. Zato je ekipa Novosađana krenula u poduhvat koji je oduševio mnoge – rade na stvaranju modernog telefona čije osnovne i jedine funkcije jesu zvanje i slanje poruka. Offone je telefon koji vas nikada neće dovesti u iskušenje da u slobodno vreme proverite Fejsbuk njuzfid. On je moderna verzija telefona na preklop. Jedan od njegovih idejnih kreatora je arhitekta i dizajner Marko Lazić.

  “Na ideju da stvorimo Offone došli smo iz lične potrebe, i to sasvim slučajno. Dok sam čekao prijatelja u kafiću, dohvatio sam se smartfona. Kada sam se malo osvrnuo oko sebe, uvideo sam da skoro za svakim stolom najmanje jedna osoba koristi telefon. Za jednim stolom su čak sedela četiri momka i svi su hipnotisano posmatrali ekrane svojih telefona bez međusobne komunikacije. Tada se upalila lampica! Zašto ne bismo napravili “glupi telefon” samo sa opcijama pozivanja i slanja SMS-a koji će biti iPhone u pomenutom segmentu. Takvi telefoni su do sada gotovo po standardu izgledali neatraktivno. Mi smo to hteli da promenimo.”

   

  Izvor: Nedeljnik

  Foto: Nedeljnik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE