Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Luksuzni ZATVOR u komšiluku čeka prve „klijente“

  Ministarstvo pravde BiH sprovodi poslednje pripreme za prijem kriminalaca u luksuzni državni zatvor u Istočnom Sarajevu, a paralelno sa tim čini sve kako bi se uprava i budući direktor osećali prijatno u takvom okruženju.

  Naime, ministar Josip Grubeša uputio je u proceduru izmenu državnog pravilnika kojim traži da se, njegovom stranačkom kolegi (HDZ), kao rukovodiocu ove ustanove omogući godišnja reprezentacija od 12.000 maraka.

  To znači da će, pod uslovom da to odobri Savet ministara BiH, direktor zatvora na raspolaganju mesečno imati hiljadu maraka za reprezentovanje svoje ustanove kojoj generalno zbog delatnosti koju obavlja i ne treba neka velika reklama.

  Pored troškova reprezentacije, Grubeša traži da se direktoru i upravi odobri kupovina tri automobila kako bi mogli nesmetano da izvršavaju svoje zadatke.

  Direktor će imati i plaćene troškove telefona, a do kojeg iznosa, biće naknadno utvrđeno. S obzirom na svu rastrošnost oko izgradnje „hotela za kriminalce“, pretpostavka je da se ni ovde neće štedeti.

  Kamen temeljac za izgradnju državnog zatvora u Vojkovićima je položen 2006. godine. Radovi su počeli tek osam godina kasnije, da bi kompleks vredan 40 miliona evra bio završen 2017. godine.

  Ova ustanova formalno je otvorena u avgustu ove godine, a njome rukovodi Marko Vujević, koji je imenovan za vršioca dužnosti do izbora direktora, međutim niko od zatvorenika se još nije uselio jer je u toku procedura za prijem osoblja koje treba da ih čuva.

  Izvor: Capital

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE